COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 5 articles de l'autor "Montserrat Garcia"

El maltractament a la gent gran. Una realitat invisibilitzada

20.07.20 / Bloc

El maltractament envers la gent gran és un d’aquells temes dels quals només es veu la punta de l’iceberg. Segurament, alguns dels maltractaments són clarament perceptibles, però n’hi ha que resten invisibilitzats. Hi ha diverses definicions sobre maltractament, com ara la de l’any  2002, en què s’inclou una qüestió interessant: el deixar de fer. Un altre aspecte rellevant és el nivell de confiança que s’estableix entre la víctima i la persona que infringeix el maltractament. Quins serien els tipus de maltractaments que es poden infringir a la gent gran?

Veure més >

Sabem reconèixer els maltractaments envers les persones grans?

09.06.20 / Bloc

Si ens diuen que la gent gran pateix maltractaments el primer que ens preguntem és si això és cert. Doncs sí, ho és i, el que és pitjor, no visibilitzem la majoria d’ells. És fàcil reconèixer un maltractament físic, econòmic, sexual i psicològic però no ho és tant visualitzar una negligència o una vulneració de drets.

Veure més >

La Responsabilitat Social Universitària

28.04.16 / Bloc

En el marc de l’assignatura Cooperació Internacional pel Desenvolupament dels graus d’Educació Social i Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull he introduït un concepte relativament nou al nostre àmbit acadèmic tot i que, ja fa uns anys, que es treballa en diverses esferes internacionals. Es tracta de la Responsabilitat Social Universitària (RSU).

Veure més >

La importància de la perspectiva de gènere pels treballadors/es i educadors/es socials

30.01.17 / Bloc

Darrera cada home s’amaga una història. També s’hi amaga darrera de cada dona. Totes les històries de les persones són fruït de les decisions preses sumades a les circumstàncies que les permeten realitzar.

Veure més >

L’heterogeneïtat de les persones grans

05.03.19 / Bloc

Quan pensem en una persona gran ens ve al cap algú amb el cabell blanc, amb arrugues, que porta bastó o va encorbat. Però penseu realment que les persones grans són un grup homogeni?

Veure més >