COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 5 articles de l'autor "Jordi Enjuanes"

Vincles socials com a reforç en la prevenció de les sòcio-addiccions

06.06.16 / Bloc

L’INE, en la seva enquesta de 2014 ens deia que el 53% dels joves es consideren addictes al mòbil, i l’ús d’aquests aparells és prematur ja que el 30% de noies i noies de 10 anys tenen telèfon mòbil.

Veure més >

Intervenció penitenciària exitosa. Què funciona a casa nostra?

20.11.16 / Bloc

L’aparició en premsa aquests dies d’una atroç noticia com la reincidència d’un delinqüent sexual ens duu, un cop més, als anys 70 i a inspeccionar de nou les tesis de Robert Martinson i el seu What Works?

Veure més >

El rol de la ciutadania en el procés de reinserció de les persones privades de llibertat

03.08.17 / Bloc

Si parlem de quina és la finalitat dels Centres Penitenciaris, gairebé de forma coral serem capaços de repetir com un mantra la paraula “Reinserció”. Aquest manament constitucional, aplaudit per la comunitat des de l’aprovació de la Llei Orgànica General Penitenciària, ha estat l’horitzó cap on s’han de guiar els vaixells del sistema penitenciari.

Veure més >

La constel·lació del treball en xarxa, una eina invisible i necessària

13.05.19 / Bloc

Des de sempre hem parlat en educació i treball social de la importància del treball en xarxa. Tots omplim memòries, discursos i accions de la importància d’aquesta metodologia de treball, com a garant de l’èxit en el nostre treball, però no se si ho apliquem plenament. El treball comunitari, el ser part i sentir-se’n part, és l’essència de l’educació social. 

Veure més >

El compromís d’educar des de la justícia i l’acompanyament

08.01.19 / Bloc

Fa uns quants anys que tinc la sort de treballar en l’àmbit de la justícia, i més en concret en un Centre Penitenciari. Una feina que requereix coneixement i intencionalitat educativa, però, també, il·lusió i desig.

Veure més >