COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 3 articles de l'autor "Joan-Andreu Rocha Scarpetta"

La bretxa digital

06.05.21 / Bloc

Tendim a pensar que les tecnologies de la informació, com ara Internet, les xarxes socials i els recursos digitals, es troben a l'abast de tothom. Però no és així: al voltant d’un 60% de les persones al món no tenen un accés corrent a aquestes tecnologies. Aquesta diferència entre les persones que tenen accés a les tecnologies de la informació i aquelles que no en tenen o en tenen un de limitat s'anomena la "bretxa digital".

Veure més >

A on van els migrants? Les migracions dins del continent africà

18.12.19 / Bloc

Travessat per les migracions internes, el continent africà s’ha convertit en un sistema de migracions en ell mateix, amb un flux set vegades més nombrós que les migracions internacionals. Amb motiu del Dia internacional de les persones migrants convé recordar aquesta realitat i intentar comprendre les seves causes.

Veure més >

Els avantatges de la diversitat cultural

27.09.17 / Bloc

Jo vaig créixer a Londres i quan estudiava a la meva classe hi havia gent de cultures diferents. El meu millor amic era un jueu, l’estudiant més bo era un sikh, que portava tot el dia un turbant al cap, i la meva primera xicota va ser una noia hindú. Normalment pensem que la diversitat cultural és un problema, però en realitat és un avantatge. Cal tenir en compte el perquè ens costa afrontar les diferències culturals i alhora, que les cultures són complexes però això no les fa incomprensibles. En realitat hi ha tres maneres de reconèixer-les que van lligades amb el dia a dia.

Veure més >