COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 13 articles de l'autor "Isabel Torras"

5 pistes per viure aquest Nadal en família d'una manera emocionalment sana

24.12.20 / Bloc

Cap de nosaltres té la solució màgica per acabar amb la pandèmia i celebrar aquest Nadal com el veníem celebrant fins ara. Per tant…

Veure més >

Petita infància: recuperant els clàssics

23.12.20 / Bloc

Durant el segle XX hi va haver un gran interès per conèixer i estudiar el desenvolupament infantil. Va ser l’època de l’eclosió de les grans escoles psicològiques i pedagògiques que van ajudar a descriure i interpretar el comportament infantil més enllà de la perspectiva mèdica

Veure més >

Seguim confinats en família: etapa de manteniment

31.03.20 / Bloc

Conec un nen que quan tenia sis anys, i la seva mestra va explicar a classe els cinc sentits (vista, oïda, olfacte, gust i tacte); va aixecar decidit la mà i va dir molt segur que se n’havia descuidat un de molt important: el sentit de l’humor. Considero que és una anècdota que ve molt a tomb amb el moment que estem vivint, perquè posa de manifest que el sentit de l’humor el tenim molt en compte ja de ben petits, i justament és un dels sentits que cal posar més en joc aquests dies.

Veure més >

Com pensem quan no tenim paraules? El procés cognitiu dels nadons

02.04.20 / Bloc

T’has parat mai a reflexionar com penses? La humanitat pensa en paraules, però ¿què passa quan encara no hi ha paraules? Com pensen els nadons? 

Veure més >

Petita infància atesa, però... entesa?

15.01.20 / Bloc

Els educadors socials, els treballadors socials i tots aquells professionals que ens dediquem a acompanyar persones en diferents situacions i en diferents contextos, tenim clar que, per atendre les persones adequadament, primer les hem d’entendre.

Veure més >

Treballar en l’atenció psicosocial des del vincle

14.05.15 / Bloc

A les meves classes a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull, sovint insisteixo en que per atendre d’una forma adequada en la vessant psicològica i social, és fonamental establir un vincle estret i sincer amb la persona atesa.

Veure més >

Educadors i treballadors socials, interpretant les vivències

30.06.15 / Bloc

És important saber interpretar els esdeveniments i les experiències vitals de forma realista, però alhora positiva. Quan som petits, els adults pròxims, normalment els nostres pares, ens interpreten el que ens passa per tal d’ajudar-nos a posar nom i donar sentit a les sensacions i les experiències diverses que vivim.

Veure més >

L’atenció a la infància i adolescència: aspecte clau en una societat justa

28.09.15 / Bloc

Les urgències socials degudes a la crisi que fa anys que arrosseguem, han fet que moltes entitats socials hagin hagut de bolcar-se en l’atenció de les necessitats més bàsiques de la població: alimentació, allotjament, roba, electricitat etc.

Veure més >

El respecte: requisit imprescindible per crear un vincle sa

14.02.17 / Bloc

L’experiència recent viscuda per un familiar proper m’ha portat a reflexionar novament al voltant de l’establiment del vincle entre els professionals i les persones ateses. Els meus alumnes dels graus d’educació social i de treball social m’han sentit parlar moltes vegades de la importància d’establir un vincle estret i de qualitat amb les persones que atenem, perquè la vinculació amb l’altre és fonamental per produir canvis significatius. Ara bé, és impossible aconseguir un bon vincle si prèviament no hi ha respecte. El respecte a l’altre és el primer.

Veure més >

Per què deixem de creure en els Reis Mags?

03.04.19 / Bloc

Per què de petits creiem coses que de més grans ens sembla mentida que les poguéssim creure? L’exemple per excel·lència és la creença en els Reigs Mags de l’Orient. Com evoluciona la nostra comprensió de la realitat a mida que anem creixent? Isabel Torras, professora de la Facultat, ens explica com pares, mares i educadors poden acompanyar-los en el pas del pensament màgic al pensament lògic.

Veure més >

Famílies monoparentals: més enllà de la conciliació

20.12.18 / Bloc

La pobresa a Espanya s'acarnissa especialment en les famílies amb un sol progenitor, ja que quan en una llar amb fills dependents hi ha dos progenitors, el risc de pobresa i exclusió social es redueix al 26,6%.

Veure més >

Les repercussions psicològiques de separar els infants de les seves famílies

26.06.18 / Bloc

Arran de les últimes mesures en política migratòria impulsades per l’administració dels Estats Units liderada per Donald Trump, voldria posar l’èmfasi, no ja en la vulneració flagrant dels Drets Humans que això representa, sinó en les repercussions que tindrà aquesta separació traumàtica pels infants en el seu futur.

Veure més >

Els infants veuen la vida a través dels nostres ulls

03.04.18 / Bloc

"No veiem les coses com són, les veiem com som" deia Anaïs Nin. De petits, principalment el pare, la mare, però també els adults referents que té l’infant al seu voltant, mestres, educadors, monitors, són els qui interpreten la realitat on viu. Isabel Torras, professora de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, ens ho explica.

Veure més >