COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Tornar a articles

27è Seminari Bilateral Freiburg-Barcelona

  • 27è Seminari Bilateral Freiburg-Barcelona
27è Seminari Bilateral Freiburg-Barcelona
Comparteix a les xarxes socials

11.04.17

Del 26 al 31 de març va tenir lloc a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL el 27è Seminari Bilateral Freiburg-Barcelona; aquest any centrat en els processos migratoris i de refugi. En total hi van participar 17 alumnes de cada una de les facultats amb una participació molt intensa per part de tothom.

El seminari va començar amb la innaguració institucional i amb un esmorzar al pati per anar-nos coneixenent. El contingut del seminari va començar amb la contextualització del tema a nivell Europeu mitjançant la conferència de Carlos Boggio, exrepresentant de l’ACNUR a Espanya i la contextualització a Catalunya a través de la visita a la secretaria d’immigració de la Generalitat.

El treball dins el seminari va continuar endinsant-se en conceptes imprescindibles per poder treballar en aquest àmbit. La  conferència sobre comunicació intercultural del Dr. Rocha, el nostre degà, i el taller antirumors ofert per la fundació diversitas i la Xarxa Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona, van fer-nos veure la necessitat d’entendre les diferencies entre cultures i els efectes dels prejudicis i els rumors.

L’última part del seminari el vam dedicar a conèixer recursos i projectes locals per l’acompanyament en els processos d’acollida i d’acomodació a través del SAIER (Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats) i els projectes de l’Ajuntament de Mataró. El seminari es va tancar amb una caminada intercultural per les diferents cultures que viuen i han viscut a la ciutat de Barcelona, oferint una mirada més lúdica al contingut del seminari.

El divendres, els estudiants van presentar els seus projectes finals, on van recollir els aprenentatges adquirits durant la setmana mitjançant les seves campanyes d’incidència a través de diferents projectes artístics.

Ha estat una setmana de coneixements, d’experiències, d’aprententatges i d’intercanvis culturals, amb una valoració molt positiva per part de tothom, ara només queda esperar que arribi juny per disfrutar de la segona part del seminari que tindrà lloc a Freiburg.