Viu el Carnaval de Sitges

Viu el Carnaval de Sitges

Amb més de 100 anys d'història, el Carnaval de Sitges és un dels més emblemàtics i variats de tot el país. Se celebra entre els mesos de febrer i març i dura una setmana, els dies exactes varien cada any i es determinen en funció del calendari litúrgic. L'arribada del carnaval a Sitges suposa diversió assegurada, espectacle i llibertat per adoptar la imatge de qualsevol personatge i, per això, constitueix una de les festes més esperades per tots els ciutadans de la província de Barcelona i les ciutats adjacents.

La festa s'inicia el Dijous Gras amb l'arribada del Carnestoltes, catalogat com el Rei per ser el personatge que marca l'inici i la fi de la festivitat i guia a tots els ciutadans durant els dies de festa. En el moment de l'arribada, el Carnestoltes pren l'Ajuntament de Sitges com a símbol de l'inici del seu mandat i recita als seus seguicis un sermó anomenat 'Predicot' impregnat de sàtira, sarcasme, burla i ironia.

A partir d'aquest moment, es dóna per començat l'espectacle que vestirà els carrers de Sitges amb les més elaborades disfresses, maquillatges de fantasia, plomes, corones, lluentons i molt de color. Uns altres dels personatges més importants de la festa en aquesta localitat catalana són la Reina del Carnaval i Reina Infantil, les quals participen en les desfilades més importants situades a les carrosses que els tanquen.

Després del Dijous Gras, diumenge se celebra la desfilada de disfresses més destacat de tota la festa, la 'Disbauxa'. En ella, participen més de 50 carrosses, a través de les quals es veu reflectit l'esforç i dedicació de les colles. Durant els mesos previs al carnestoltes, totes les comparses preparen minuciosament les disfresses més creatives, increïbles escenaris sobre les plataformes mòbils i coreografies al ritme de les cançons de moda. El Carnaval de Sitges arriba a la seva màxima esplendor dimarts, amb la 'Rua de l'Extermini', en què participen al voltant de 2.000 persones. La festa es dóna per finalitzada l'endemà, 'Dimecres de Cendra', i en el qual es produeix la incineració i enterrament del Carnestoltes. El Carnaval de Sitges representa espectacle, diversió, disbauxa, llibertat, burla, sàtira i, en general, una experiència única que no pots perdre't. Viu el Carnaval de Sitges i gaudeix d'una de les millors festes de tot el país!