Visitar els museus gratis de Barcelona

Visitar els museus gratis de Barcelona

La ciutat de Barcelona compta amb més de 50 museus de temàtiques diverses. Però, sabies que molts d'ells són gratuïts? Alguns d'ells tenen entrada gratuïta tots els dies de l'any i altres només alguns dies concrets de la setmana. D'aquesta manera pots entrar als museus, entendre la seva cultura i, el millor de tot, sense gastar ni un cèntim! Viatja a Barcelona i decideix-te a visitar els museus gratis de Barcelona. A continuació t'exposem una llista amb els museus gratuïts més destacats.  

  • Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). El MUHBA és un museu que ocupa tota la ciutat. És a dir, compta amb diversos centres i equipaments escampats per tota la ciutat que li permeten explicar la història de Barcelona. Alguns d'aquests equipaments del MUHBA són gratuïts i es poden visitar cada dia, com el Temple d'August, la Via sepulcral romana, Santa Caterina o el Monestir de Pedralbes. I altres són gratuïts només alguns dies, com el Parc Güell o el conjunt monumental de la Plaça del Rei (ambdós són gratis els diumenges a la tarda).

Photo credit: dodvan / Foter.com / CC BY-NC-SA

  • Museu Bagués-Masriera. Aquest és un museu molt peculiar que t'encantarà si t'agrada la joieria modernista i Art Nouveau. Exposa més de 100 peces de l'artista Lluís Masriera, totes elles compreses entre els anys 1900 i 1925. El museu és gratis tots els dies. De manera que podràs gaudir d'una de les més exquisides exposicions sense gastar ni un cèntim.
  • Museu de Carruatges Fúnebres de Barcelona. Aquest és un dels museus més curiosos de Barcelona i la seva entrada també és gratis tot l'any. S'hi exposen 19 peces originals dels segles XVIII, XIX i XX. Destaquen els carruatges blancs, dedicats únicament per a les cerimònies fúnebres de nens i donzelles, i les carrosses d'estil francès denominades Gòtica, Imperial i Gran Doumond. Són increïbles i dignes de veure. En aquest museu gratis de Barcelona descobrireu com eren els rituals i cerimònies fúnebres d'abans.
  • Altres museus gratis de Barcelona. A més dels museus anteriors, els més destacats de la ciutat també ofereixen als ciutadans entrada gratuïta un dia a la setmana. El Museu Picasso, el Museu Blau de Barcelona, el Museu Marítim i el Museu de la Música són gratuïts tots els diumenges a la tarda. El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) és gratis els dissabtes a la tarda. I, les exposicions del Museu del Disseny de Barcelona són gratuïtes el primer diumenge de cada mes.

Photo credit: ezioman / Foter.com / CC BY-NC  

Aquí tens la llista dels museus gratuïts de Barcelona més destacats i els dies d'entrada gratuïta dels museus més importants o coneguts de la ciutat comtal. Anima't a visitar els museus gratis de Barcelona!

Photo credit portada: MiquelGP54 / Foter.com / CC BY-NC-ND