Visitar el Born de Barcelona

Visitar el Born de Barcelona

El barri del Born de Barcelona és un dels barris amb més història de la ciutat. Pocs saben que en realitat el barri es diu “la Ribera” i que va constituir el nucli econòmic de Barcelona durant els segles XIII i XV pel gran nombre de mercaders que es trobaven. I que “el Born” era un només un dels sectors del barri. Actualment, és tal la seva rellevància que es tendeix a parlar del Born com a sinònim del barri.

La majoria de carrers del Born deuen els seus noms a tots aquells mercaders, artesans i associacions gremials de l’època. Així, carrers com la dels Sombrerers, dels Mirallers o del Argenters, ens recorden aquells antics oficis que tant van ajudar al creixement econòmic i urbanístic de la ciutat comtal. Actualment, el Born de Barcelona conserva l’esperit d’antany en els seus carrers però ha passat a caracteritzar-se per ser el barri del disseny, de la moda i les últimes tendències.

Què no et pots perdre al Born?

Descobreix Barcelona, endinsa’t a la zona més bohèmia de la ciutat i que gaudeix de la seva particular i única oferta cultural, històrica i arquitectònica.

  • Palau de la Música. La joia modernista del Born, el Palau de la Música és l’obra mestra de l’arquitecte català Lluís Domènech i Montaner. Si no saps què veure a Barcelona, la façana del Palau de la Música constitueix una de les meravelles de la ciutat.
  • Carrer Montcada. Conegut per guardar els palaus gòticsde l’elit de l’època medieval, el carrer Montcada és un dels llocs amb més encant del Born de Barcelona. A més, en ell es troba un dels millors museus de la ciutat, el Museu Picasso, que no pots perdre’t si visites el Born.
  • Basílica de Santa Maria del Mar. Sens dubte, un dels monuments gòtics més emblemàtics de Barcelona. De magnituds enormes, la Basílica de Santa Maria del Mar va ser construïda per i per al poble. Cadascun dels ciutadans va contribuir a la creació d’aquesta impressionant obra arquitectònica.
  • Plaça de Sant Pere. És una de les places més boniques del Born i guarda en ella un dels temples més impressionants de Barcelona, l’Església de Sant Pere dels Puel·les, i la font modernista de ferro forjat de Pere Falqués.
  • Mercat de Santa Caterina. Destaca l’espectacular coberta ondulada i plena de colors. El Mercat de Santa Caterina és un original edifici que trenca totalment els paràmetres del mercat tradicional.
  • La nit al Born. A més de pels seus preciosos carrers empedrats, edificis emblemàtics i antics, el Born és conegut, també, per ser un dels barris amb més ambient nocturn i oferta gastronòmica de Barcelona. Té des de restaurants fins a discoteques i bars de copes. Sopa en algun dels seus restaurants i gaudeix de la nit al Born.

Visita al Born de Barcelona i deixa’t enamorar per la seva increïble arquitectura i llocs amb encant!

Photo credit: Tchacky / Foter.com / CC BY-ND