Com moure’s per Barcelona: el bitllets per al transport públic

Com moure’s per Barcelona: el bitllets per al transport públic

Teniu previst visitar Barcelona pròximament i encara no teniu clar quines són les millors opcions per a moure-us en transport públic? Són moltes les alternatives disponibles i l'elecció dependrà de quin bitllet ofereix les millors característiques i s'adapta millor al vostre viatge i també a la vostra butxaca.

D'altra banda, cal destacar que el 2020 va arribar amb novetats importants sobre el tipus de bitllets per al transport públic. Per això, des de l'alberg de Barcelona Pere Tarrés us facilitem la feina i us ajudem a decidir-vos entre l'opció que millor es pot adaptar a la vostra estada a la ciutat.

T-Casual, T-Familiar o Hola Barcelona Travel Card

Per començar, cal tenir en compte que les tres opcions que us comentarem a continuació són vàlides per al Metro, Tram, Funicular de Montjuïc, Rodalies, FGC i tots els autobusos, excepte els turístics i serveis especials com l'Aerobús, a la zona 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Però cadascuna d'elles té unes característiques especials.

T-Casual

Es tracta de l'antiga T10, però amb una diferència important: és de caràcter unipersonal i no es poden compartir els seus viatges amb altres persones. Tot i això, segueix sent l'opció més econòmica de totes, ja que val 11,35 € per 10 viatges a la zona 1 o 22,40 € si la targeta inclou les zones 1 i 2.

Aquesta alternativa pot comprar-se per internet o també en qualsevol màquina dispensadora de bitllets al metro, FGC i Rodalies. Això sí, molt de compte ja que no és vàlida per viatjar des de o fins a l'Aeroport amb l'L9 Sud. En canvi, sí podreu fer-la servir en el tren de Rodalies que també us portarà fins allà.

T-Familiar

D'altra banda, una de les úniques opcions de caràcter multipersonal i que, per tant, pot ser utilitzada per diversos usuaris, és la nova T-Familiar, vàlida a partir de l'1 de març. Es tracta d'un bitllet compartit, en el qual per 10 euros disposareu de 8 viatges a utilitzar per un grup de persones. Com la T-Casual, no és vàlida per viatjar des de o fins a l'Aeroport amb l'L9 Sud, però sí amb el tren de Rodalies.

Hola Barcelona Travel Card

Finalment, existeix la targeta destinada als viatgers que visiten Barcelona durant uns quants dies: la Hola Barcelona Travel Card. Es tracta d'un abonament de TMB que permet realitzar viatges il·limitats durant 2, 3, 4 o 5 dies consecutius dins la zona 1 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Podeu comprar aquest bitllet, de caràcter unipersonal, a la pàgina de TMB. També està disponible a les màquines dispensadores de bitllets que es troben a les instal·lacions de metro. I els nens menors de 4 anys viatgen gratis!

A més, és també l'única alternativa que inclou els trajectes a l'L9 Sud amb sortida o destinació a l'Aeroport.

Barcelona Card

Per acabar, hi ha una alternativa més, que no ofereix TMB, sinó l'Oficina de Turisme de Barcelona: la Barcelona Card. Una targeta turística unipersonal, que inclou una targeta Hola Barcelona Travel Card de 2, 3, 4 o 5 dies i un seguit de visites a museus, descomptes en establiments, un mapa de la ciutat i una guia perquè no us perdeu res. Podeu consultar tots els detalls i adquirir-la en la seva pàgina web.

L'elecció dependrà en tot moment del tipus de visita que tingueu pensada a la ciutat. Si voleu una alternativa per a un dia, és interessant apostar per la nova T-familiar, ja que pot ser compartida per un grup. En canvi, si la vostra estada s'estén més temps, la Hola Barcelona Travel Card és la millor opció per gaudir de la capital catalana sense cap preocupació pel transport. I si és la vostra primera vegada a Barcelona, amb la Barcelona Card també tindreu l'oportunitat de visitar els principals atractius turístics de la gran metròpoli.