Vine a fer turisme solidari a Barcelona

Vine a fer turisme solidari a Barcelona

Gaudir del bon temps a les platges de Barcelona, visitar els principals monuments de la ciutat i menjar en algun dels milers de restaurants que hi ha a la ciutat és compatible amb participar en alguna de les iniciatives solidàries que es desenvolupen a la ciutat. Fer Turisme Solidari a Barcelona està de moda!

Youth Hostel Pere Tarrés: Alberg Solidari

Comença teves vacances solidàries a Barcelona allotjant-te al Youth Hostel Pere Tarrés. L'alberg forma part de la Fundació Pere Tarrés, una organització sense ànim de lucre compromesa amb l'educació i l'acció social. La Fundació també ofereix colònies, vacances educatives en família i programes d'educació ambiental en les més de 150 instal·lacions condicionades i gestionades directament pel seu personal propi. Una forma fantàstica de gaudir de Barcelona i col·laborar!

Iniciatives solidàries a l'hora de menjar

A l'hora de dinar també pots aportar el teu granet de sorra pel simple fet de menjar. Al Born, l'Espai Mescladís ofereix menjar casolà procedent de l'agricultura ecològica i de comerç just, i no només això, també ajudes a col·lectius en exclusió social a integrar-se i trobar feina. Una altra alternativa és Menja Futur, una sèrie d'establiments de menjar per emportar en què comprant el seu menú complet de 5 € ajudes a menjar a persones sense recursos. Ja que el preu del menú per a aquests grups socials és gratuït o molt reduït. Una iniciativa solidària que ens encanta és la tapa solidària, una iniciativa en la qual estan subscrits més d'un centenar de restaurants de Barcelona i que posen a la venda una tapa de la que 0,5 € van destinats a combatre la pobresa infantil.

Turisme Solidari Actiu a Barcelona

A Barcelona hi ha centenars de fundacions on desenvolupar un voluntariat actiu, simplement has de posar-te en contacte amb ells i concretar en què pots ajudar per fer més senzilla la vida de milers de persones. Una de les campanyes que més èxit tenen és el "gran recapte d'aliments" que porta a terme el banc d'aliments diverses vegades l'any, una petita acció amb una gran repercussió. Es pot actuar donant aliments o participant en la recollida com a voluntari. El voluntariat que fan els col·laboradors de la Fundació Arrels amb les persones sense sostre és un gran acte de generositat amb el fi d'aconseguir que que no hi hagi ningú dormint al carrer. Si el teu viatge solidari vol anar destinat a evitar la solitud de la gent gran, Amics de la Gent Gran és el lloc ideal per visitar a persones grans en exclusió i participar en les seves activitats. Dedicar temps i diners en ajudar els altres és un acte de generositat que cada vegada s'està estenent més. A Barcelona hi ha moltes entitats amb les quals col·laborar per millorar la vida dels grups en risc d'exclusió. Aquest any, fes turisme solidari a Barcelona!