Véns a la Fira d'Abril de Barcelona?

Véns a la Fira d'Abril de Barcelona?

La Fira d'Abril de Catalunya té més rellevància any rere any. Un esdeveniment multicultural que fa dècades que se celebra a la capital catalana i que, des de l'any 2005, es realitza al Parc del Fòrum de les Cultures, molt a prop del passeig marítim de la ciutat.

La segona Fira més multitudinària

En els últims anys la importància i l'aforament de la Fira emula la Fira d'Abril sevillana, que es va iniciar entre 1846 i 1847 gràcies a una nova mostra de bestiar que, en aquella època, van crear a Andalusia dos empresaris d'origen català i basc . Un segle més tard, algunes associacions andaluses arribades a Catalunya creen la seva pròpia festa a Castelldefels, que ha anat fins a la seva 45a edició amb els esdeveniments més importants entre casetes, atraccions i bon ambient.

A més, la importància de la Fira d'Abril de Barcelona, ​​que és la segona major fira a nivell estatal, només està per darrere de la Fira d'Abril que se celebra a Sevilla, com és lògic, però molt per davant de la malaguenya, la cordovesa o la granadina en nombre d'assistents.

10 Dies de Fira d'Abril de Barcelona

Des del 28 d'abril al 7 de maig, el Maresme-Fòrum, el barri que ha acollit les últimes edicions, tornarà a dedicar més de 70 casetes a l'oci, al ball i a la gastronomia andalusa; mostrant els seus costums, on predominen les sevillanes i el cant flamenc, a la novena província andalusa, com s'ha considerat sovint a Barcelona pel gran nombre d'emigrants que es van instal·lar aquí des de mitjans del segle passat.  

Per a la fira es compta amb més de deu hectàrees de terreny, dividides en el Reial de la Fira, on predominen les casetes, els balls i les ofertes de restauració, i el carrer de l'Infern, per on es mouen firaires i es pot gaudir d'atraccions d'entreteniment de tota mena. En les últimes edicions, la Fira d'Abril de Catalunya ha reunit un mínim de 1,5 milions de persones en els deu dies que dura l'esdeveniment, arribant a aconseguir xifres de més de 3 milions de visitants en l'esdeveniment més multitudinari de Barcelona. La Fira d'Abril de Barcelona s'ha convertit en una cita imprescindible en l'agenda dels barcelonins i dels milers de turistes que s'apropen per gaudir del bon ambient, la gastronomia, la tradició, i, sobretot, la diversió de la fira andalusa de Barcelona. Véns a la Fira d'Abril de Barcelona?     

Autor: ospado via Foter.com / CC BY-ND