Vallvidrera, el Balcó de Barcelona

Vallvidrera, el Balcó de Barcelona

Un dels barris més desconeguts de Barcelona, ​​fins i tot pels mateixos barcelonins, és el de Vallvidrera, el balcó de Barcelona, ​​una de les zones amb més encant de la ciutat comtal. Avui et convidem a descobrir-lo amb nosaltres, a aventurar-te pels seus camins i boscos, per les seves sendes, pels seus camins, i a que descobreixis el costat més salvatge, natural i inhòspit de Barcelona. T'atreveixes? Vinga, som-hi!

Vallvidrera: el costat més natural de la ciudad

No hi ha dubte: Vallvidrera és un barri privilegiat, envoltat de verd i de silenci: la naturalesa és la reina aquí, i els carrers s'obren pas sota les faldilles del Tibidabo per donar lloc a una zona íntimament connectada amb la natura. Vols saber quines són les sorpreses més destacades que pots trobar aquí? Nosaltres en destaquem quatre, però volem anticipar que n'hi ha més, moltes més: a la teva mà està aventurar-te

#1 El pantà de Vallvidrera

Si busques natura en estat pur sense allunyar gaire de la ciutat, no tens més remei que fer aquesta excursió: des de Plaça Catalunya agafa la línia S1 o S2 de ferrocarril i baixa a Baixador de Vallvidrera; des d'aquí, segueix les indicacions per arribar caminant fins al pantà. En poc menys de mitja hora semblarà que t'hagis traslladat a un altre món! Aquest pantà es va construir a mitjan s.XIX per subministrar aigua al poble de Sarrià, que aleshores encara no s'havia annexat a Barcelona. I va ser aquí, també, on va tenir lloc un dels grans fites de la història del ferrocarril: la Mina Grott, que transportava l'aigua de l'embassament, es va convertir en el primer tren elèctric de passatgers de tot Espanya. Tot i així, la vida d'aquest tren va ser curta i després de poc més d'un any es va veure obligat a tancar les portes per sempre.  

#2 El funicular

També per connectar Sarrià, en aquest cas amb Collserola, es va construir el funicular de Vallvidrera. De vidre, és una forma espectacular de gaudir del paisatge de Barcelona i de Collserola. El gran avantatge és que aquest funicular està integrat a la zona 1 del transport metropolità i, per tant, no caldrà adquirir cap tiquet especial per utilitzar-lo: et valdrà amb el mateix títol de transport que utilitzis per agafar el metro o l'autobús.  

#3 La serra de Collserola

Sant Medir, el castell del Papiol, la serra del Moro ... El parc natural de Collserola té moltíssim a oferir, des de passar un dia en família gaudint d'una deliciosa barbacoa fins a perdre't per les seves entranyes en una excursió que pot durar des d'unes hores fins a diversos dies.

El pulmó de Vallvidrera -i de Barcelona- és un lloc que transpira naturalesa i pau, perfecte per desconnectar de l'estrès de la ciutat i viure el silenci i la tranquil·litat. Si vols escapar del mundanal soroll, no ho dubtis i escapa't a Collserola!

# 4 Vil·la Joana

Aquesta masia construïda al s. XVIII, que va ser totalment reformada al XIX, és el lloc que va veure néixer a Jacint Verdaguer, un dels màxims exponents de la Renaixença catalana. Va ser entre les seves parets on l'autor de L'Atlàntida va passar els últims dies de la seva vida i és aquí, a pocs quilòmetres de la ciutat comtal, on podràs reviure una de les èpoques més destacades de la història de Catalunya.