Tramvia Blau, no apte per ultramoderns

Tramvia Blau, no apte per ultramoderns

Descobrir el Tibidabo és una experiència màgica, però si tens plantejat visitar-lo durant la teva estada a Barcelona, ​​hi ha un detall que no et pots perdre si vols viure de ple tot el que pot oferir-te el parc de principi a fi. I el principi comença abans, molt abans d'arribar a les atraccions: la millor manera d'anar fins al Tibidabo és pujant-al tramvia blau, conegut a la ciutat com tram blau. Es tracta d'un tramvia històric que suposarà el punt de partida perfecte per a un dia carregat d'emocions, ja ho veuràs! El tramvia blau és un tramvia que recorre l'avinguda del Tibidabo i uneix la plaça Kennedy amb el funicular del Tibidabo.

Tots dos transports van ser impulsats pel Dr. Andreu, promotor del parc d'atraccions del Tibidabo i impulsor de la urbanització d'aquesta avinguda. Aquest petit ferrocarril de color blau, inaugurat el 1901, és un testimoni vivent d'una altra època, en què els cotxes i autobusos encara no havien conquistat la ciutat comtal. Muntar-se en ell significa traslladar-se automàticament al passat, i no només pel tramvia, sinó pel seu recorregut: més de 1.200 metres de pujada entre mansions modernistes i noucentistes, que creen l'escenari perfecte per impulsar-te cap a un altre segle. Per tant, no està indicat per a aquells que tenen presses: el tramvia blau és perfecte per als que es prenen les coses amb calma i saben que l'important no és la meta, sinó el camí.

Amb una velocitat màxima de 14 km / hora, et convida a gaudir del paisatge i relaxar-te mentre descobreixes tots els secrets que s'amaguen a l'avinguda del Tibidabo. Pots arribar a plaça Kennedy, punt de partida de la línia, de moltes maneres: el bus turístic té una parada específica, Tramvia Blau - Tibidabo; la L7 del ferrocarril també té parada aquí (Av. Tibidabo); i amb autobús, podràs arribar amb les línies V15, 22, 58, 73, 75, 131 i 196. Com veus, més accessible no pot ser!

Els bitllets pots adquirir-los a bord del propi tram blau: 3 € el bitllet senzill i 4,70 el d'anada i tornada: això sí, procura consultar els horaris abans de decidir-te a fer la teva visita perquè canvien bastant al llarg de l'any:

  • 2 de gener - 29 març: dissabtes, diumenges i festius de 10 a 18 h
  • 30 de març - 6 d'abril: cada dia de 10 a 19:30
  • Abril 7 - 19 de juny: dissabtes, diumenges i festius de 10 a 19:30
  • 20 de juny - 13 de setembre: cada dia de 10 a 19:30
  • 14 de setembre - 23 d'octubre: dissabtes, diumenges i festius de 10 a 19:30
  • Octubre 24 - 31 de desembre: dissabtes, diumenges i festius de 10 a 18 h

Abans de començar la teva ruta fins al parc d'atraccions del Tibidabo, recorda mirar quins horaris estarà actiu el ferrocarril per no perdre't ni un detall del fantàstic dia que et depara aquest lloc. I quan ho hagis comprovat, ja només et queda viure aquesta experiència màgica!  

Photo credit: mouseshadows / Foter / CC BY-NC