Teatres més importants de Barcelona

Teatres més importants de Barcelona

Barcelona, ​​ciutat multicultural i cosmopolita, compta amb múltiples sales de teatre on es representen tota mena d'espectacles. Si ets un amant de les arts escèniques no pots perdre't l'oportunitat de visitar un dels teatres més importants de la ciutat comtal i gaudir de les seves obres. Els vols conèixer? A continuació et mostrem una llista dels més destacats perquè consultis les obres disponibles del moment i organitzis un altre tipus d'activitats a Barcelona.

  • Gran Teatre del Liceu. Més conegut com el Liceu, està considerat com un dels teatres més importants del món i, per tant, representa el més prestigiós de Barcelona. Fundat el 1847 i ubicat en plena Rambla, el Liceu ha estat durant segles el símbol i punt de trobada de la noblesa, burgesia catalana i, en general, de les classes socials més adinerades. Aquí s'han representat les obres d'òpera més conegudes i cèlebres, interpretades pels millors cantants.

«Liceu» de Photo by user Viajero - Este archivo no tiene información sobre su origen.Por favor edita su descripción e añade una fuente.. Disponible bajo la licencia Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 vía Wikimedia Commons

  • Teatre Coliseum. El Coliseum de Barcelona es troba a la concorreguda Gran Via de les Corts Catalanes i va ser inaugurat l'any 1923. Aquí es representen tot tipus d'obres de teatre, musicals, monòlegs i altres espectacles, cadascun destinat a un tipus de públic. Constitueix un dels teatres més importants de Barcelona pel seu ampli ventall d'ofertes teatrals i majestuoses sales.

Façana Teatre Coliseum (Font: http://es.teatrebarcelona.com/teatre-coliseum/media/)

  • Teatre Principal. El Teatre Principal de Barcelona és un dels més antics d'Espanya i el més longeu de la ciutat comtal. La construcció del teatre, anomenat llavors Teatre de la Santa Creu, va finalitzar l'any 1603 però, a causa del deteriorament provocat pel pas del temps, s'han anat realitzant una sèrie de remodelacions fins arribar a l'edifici que avui dia coneixem. En els seus escenaris es representen tant obres de teatre com concerts musicals.

A la Rambla es troba el Teatre Principal

  • Club Capitol. Situat en plena Rambla de Barcelona, al Club Capitol va ser inaugurat l'any 1926 com una sala de cinema i reformat el 1989 per convertir-lo en el teatre que actualment coneixem. Consta de dues sales i en elles es representen tant obres de teatre com monòlegs i musicals. Encara que es tracta d'un dels teatres més petits de la ciutat, constitueix un dels més importants per escenificar obres de gran rellevància i passar pels seus escenaris personatges molt coneguts del món de les arts escèniques.

Entrada al Club Capitol (Font: http://es.teatrebarcelona.com/club-capitol/media/41)

  • Teatre Nacional de Catalunya. Creat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Nacional de Catalunya, més conegut com TNC, va ser construït el 1991 i destaca per l'espectacularitat de l'edifici i bellesa dels seus jardins, la visita és totalment gratuïta. Està format per tres sales i s'ofereixen tot tipus d'espectacles.

«Teatre Nacional de Catalunya, Bofill» de Canaan - Treball propi. Disponible sota la llicencia Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 vía Wikimedia Commons -[/caption]

  • Altres sales de teatre. A més de les sales de teatre ja esmentades, Barcelona compta amb múltiples edificis adaptats a les arts escèniques i de gran importància. Un dels més destacats és El Molino, on es representen les obres de cabaret més desinhibides i els límits del prohibit desapareixen. També ressalten pels seus escenaris i llarga història al Teatre Lliure, el Teatre Romà, el Teatre Tívoli i el Poliorama.

Foto Portada: «Liceu - Interior» de Josep Renalias - Treball propi. Disponible sota la llicencia Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 vía Wikimedia Commons