T10, Hola BCN o Barcelona Card. Quina targeta escollir?

T10, Hola BCN o Barcelona Card. Quina targeta escollir?

"Vols visitar Barcelona i no saps quines opcions tens per moure’t en transport públic? Les preguntes sempre són les mateixes: quina és la més econòmica? O quina és la que em permetrà fer més desplaçaments? Des del Pere Tarrés Youth Hostel t’ajudem a decidir-te entre la T10, Hola BCN i la Barcelona Card.

T10, Hola BCN o Barcelona Card

El primer que cal saber és que les 3 són vàlides pel Metro, Tram, Funicular de Montjuïc, Rodalies, FGC i tots els autobusos, excepte els turístics i serveis especials com l’Aerobús, a la zona 1 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Però cadascuna d’elles té les seves particularitats.

T10

És l’opció més econòmica de totes, ja que val 9,95 € per 10 viatges a la zona 1 o 19,60 € si la targeta inclou la zona 1 i 2. La T10 la pot utilitzar alhora una o diverses persones. Tingueu present que la T10 no us servirà per viatjar des de o fins a l’Aeroport amb la L9 Sud. Sí que podreu usar-la al tren de Rodalies que us porta fins a l’Aeroport. La T10 es pot comprar a qualsevol màquina dispensadora de bitllets al metro, FGC i Rodalies.

Hola BCN!

La targeta Hola BCN! és de TMB i us permet fer viatges il·limitats durant 2, 3, 4 o 5 dies dins de la zona 1 de l’Àrea Metropolitana. A diferència de la T10, cada targeta és unipersonal. A la pàgina de TMB podeu comprar-la des de casa amb un descompte del 10% i recollir-la a qualsevol estació del metro. També la podreu comprar en arribar a Barcelona, a les màquines dispensadores de bitllets que trobareu a les instal·lacions del metro. A més aquesta opció sí us inclou els trajectes en la L9 Sud amb sortida o destinació a l’Aeroport. Heu de tenir present que els 2, 3, 4 o 5 dies de cadascuna de les targetes Hola BCN! es comencen a comptar des del moment de la validació i expiren a la mitjanit.

Barcelona Card

La Barcelona Card és una targeta turística unipersonal, que inclou una targeta Hola BCN! de 2, 3, 4 o 5 dies i un seguit de visites a museus, descomptes a establiments de la ciutat, un mapa de la ciutat i una guia perquè no et perdis res. Pots consultar tots els detalls i adquirir-la a la seva pàgina web.  

Quina targeta em convé més?

Tot depèn de com vulguis descobrir la ciutat i del pressupost que tinguis. La T10 és l’opció més popular donat el seu preu, però també és la predilecta pels qui venen a Barcelona un cap de setmana o combinen el transport públic amb els passejos a peu i la bicicleta. La targeta Hola BCN és la que us permetrà veure la ciutat al vostre aire, però amb tot inclòs i sense preocupar-se per si el bitllet s’acaba. Els viatges il·limitats i que inclogui els desplaçaments a l’Aeroport amb la L9 Sud, converteixen la Hola BCN! en una opció a tenir molt present durant la vostra propera visita a la ciutat. Però si aquesta és la primera vegada que visiteu la ciutat i voleu anar a valors segurs, la Barcelona Card, a més d’incloure desplaçaments il·limitats, us ofereix tot un seguit d’activitats que no podeu deixar passar en la vostra primera visita a Barcelona.

Fotos: Mobile World Capital / El PeriódicoBCN Smart Moving