Skyline de Barcelona: Els edificis més alts de la ciutat

Skyline de Barcelona: Els edificis més alts de la ciutat

Diuen que Barcelona és la ciutat de Catalunya amb els edificis més alts. És fàcil que ens ho creguem, és clar que sí, però també és igual de fàcil que ens perdem entre tants edificis i no distingir el veritable gratacels de la resta.

Avui et direm quins són els edificis que realment formen l'skyline de Barcelona perquè puguis admirar-los als seus peus o des de les seves altures, ens acompanyes?

Skyline de Barcelona: Tocant el cel

Començarem amb una introducció a la història del disseny arquitectònic de la ciutat, però no et preocupis, serà breu! Barcelona va tenir la primera renovació urbanística a partir de l'organització dels Jocs Olímpics el 1992. Es van construir dos edificis que estem segurs que coneixes, la Torre Mapfre i l'Hotel Arts a la Vila Olímpica, tots dos de 154 metres d'altura. A partir del Fòrum Universal de les Cultures, al barri del Poble Nou, també hi va haver una nova onada d'edificis memorables. Llavors el barri i les seves zones confrontants es van integrar de forma indissoluble a la ciutat recuperant fàbriques, per exemple, que estaven en desús i generant un veritable teixit associatiu. Barcelona es va vestir de gala i ens va mostrar els seus vestits més llampants!

Així, un altre edifici que també destaca per la seva alçada és la Torre Agbar, que és en realitat en aquests moments el tercer més alt de Barcelona amb 142 metres d'altura. A ells el segueixen altres construccions com el conegut Habitat Sky. Sí, tenim edificis alts, però que es respecten entre ells, i que es basen en una idea de certa horitzontalitat global.

Però això no és tot! L'skyline de Barcelona segueix canviant. No hi ha res fix en aquesta vida, i menys la vista d'una ciutat des del cel! El compte enrere de la finalització de l'edifici de la Sagrada Família d'Antoni Gaudí ha començat, ja que la previsió és que el 2026 estigui acabada. Per acabar-la han d'acabar molts detalls artístics, entre ells 10 torres pendents de construir. Algunes d'elles superarien tant l'Hotel Arts com la Torre Mapfre que t'hem esmentat. Sí, perquè la idea és que algunes d'elles siguin de 172'5 metres d'altura, tremendes! De totes maneres, no superaran la torre més alta de Barcelona, Montjuïc, que Gaudí considerava la muntanya de Déu, una veritable creació divina. Els dissenys arquitectònics dels edificis de la ciutat mai haurien de superar, per tant, els 173 metres d'altura. Nosaltres estem convençuts que així serà!

Diuen que les ciutats femenines no accepten els gratacels i que les masculines sí. Barcelona al no tenir molts edificis extremadament elevats semblaria que és summament femenina. Tu què en penses? Nosaltres creiem que Barcelona des de les altures és simplement una ciutat espectacular.