Setmana Santa a Barcelona

Setmana Santa a Barcelona

Setmana Santa és la millor època per visitar Barcelona i desconnectar del dia a dia. Encara que aquest any la seva celebració és primerenca, a finals de març ja es comença a notar l'efecte de la primavera, i fins i tot, es gaudeix d'un temps afable per acostar-se a les platges de la ciutat. A més, com a la resta de la geografia espanyola, a Barcelona els carrers són presos pels passos religiosos de les processions per la ciutat. Gaudeix aquesta Setmana Santa a Barcelona!

QUÈ FER UNA SETMANA SANTA A BARCELONA

Viure les Processons de Barcelona

Barcelona no té la massificació d'altres ciutats, però la seva agenda de processons està plena d'actes. El primer dia gran el viurem el Diumenge de Rams, 25 de març, amb la processó de la Burreta i les tradicionals branques d'oliveres i palmes. Divendres Sant, 30 de març, fan processó pel Barri Gòtic i la Rambla la majoria de les germandats. Les més destacades són les processons de la Mare de Déu de l'Esperança Macarena i la confraria de Nostra Senyora de les Angoixes. A més, a les 3 de la tarda surt el Crist de Lepant de la Catedral per celebrar el sermó de les 7 paraules. Siguis religiós o no, les processons són una tradició que val la pena descobrir.

Tots a la platja!

Ja som a la primavera, la calor comença a apretar i el que ve de gust és passejar per la platja o, si ets molt agosarat, fer la primera capbussada de l'any. No hi ha millor lloc que les platges de la Barceloneta, en ple centre de Barcelona. Un punt de trobada en què es barregen de barcelonins i turistes que volen gaudir del bon temps i dels dies festius de Setmana Santa a Barcelona.

Gaudir de la Gastronomia Catalana

Amb motiu de l'abstinència de carn durant la quaresma, la gastronomia catalana destaca per plats amb presència de dolços i peixos. És típic menjar el divendres sant bacallà amb samfaina, bacallà amb cigrons o en salaó. Les postres també són una part vital d'aquestes festes, i és molt comú trobar dolços típics de pasqua com bunyols o arròs amb llet.

Dilluns de Pasqua, Mona de Pasqua

La tradició diu que el dilluns de Pasqua, 2 de abril, el padrí regala la Mona de Pasqua al seu fillol, i es menja en família per celebrar la fi de les festes. A Catalunya, la mona que tradicionalment eren pa de pessic de crema o xocolata, han anat evolucionant fins convertir-se en figures de xocolata. I les pastisseries competeixen per fer la més impressionant. ¡Delicioses!

Fer una escapada...

Tot i que la Setmana Santa a Barcelona és molt completa, una bona opció per aquestes festes és fer una escapada a pobles de Catalunya en els quals gaudir de tradicions com les processons de l'Hospitalet de Llobregat o la Dansa de la Mort de Vergés. Si Barcelona en si mateixa és una ciutat plena d'activitats i llocs d'interès, per Setmana Santa l'oferta es multiplica i es converteix en una destinació indispensable. Véns a gaudir de la Setmana Santa a Barcelona? Visitar Barcelona per Setmana Santa és una gran oportunitat per conèixer les seves tradicions i enamorar-se del seu clima, la seva gastronomia i les seves platges. Si vens a Barcelona, el Youth Hostel Pere Tarrés és el millor alberg de Barcelona... i econòmic. T'esperem!    

Autor Foto Portada: Hermandad Jesús del Gran Poder y Esperanza Macarena de Barcelona