Setembre ens porta nous festivals i més concerts de luxe

Setembre ens porta nous festivals i més concerts de luxe

¿Síndrome post-vacacional? No t'amarguis! Barcelona continua on fire amb nous festivals i més concerts de luxe:

ROCÍO MÁRQUEZ

El concert de cloenda del 13è San Miguel Mas i Mas Festival està protagonitzat per la cantaora andalusa i nova sensació de l'univers flamenc Rocío Márquez, que ha suscitat admiració i un entusiasme inèdits arrel de la publicació del seu disc 'El niño’ (2015). Una obra que neix com un homenatge a la tradició del cante a través d’uns dels seus més grans exponents, com va ser el cantaor Pepe Marchena, però que al mateix temps aposta per la transgressió tant en el fons com en la forma d’actualitzar el flamenc amb els codis del segle XXI. Com a convidat especial també intervé el músic Raül Fernandez 'Refree', que ha estat coproductor del disc conjuntament amb el consagrat Faustino Núñez. L’escenari serà de luxe: El Palau de la Música Catalana. No es mereix menys.

02/09. Palau de la Música Catalana. Palau de la Música 4-6, Barcelona. 21:00h. 20-59€

TIBIDABO LIVE FESTIVAL

Us imagineu veure a Yo La Tengo mentre doneu voltes a una Noria? Doncs això serà possible a la primera jornada del Tibidabo Live Festival, un nou festival que durant dues nits s'instal·la al veterà parc d'atraccions de la ciutat amb concerts repartits pels diferents espais del parc. A més del trio de New Jersey, el principal reclam de la primera jornada i que amb un dels millors directes de l'indie rock dels últims 30 anys  actuarà en un escenari amb vistes panoràmiques a Barcelona i amb nou disc sota el braç, 'Stuff like that there' (2015), també hi seran Albert Cavalier, Black Box Red, Niña Coyote Eta Chico Tornado, Pet Fennec, Rafael Berrio i The Young Wait. I agafeu-vos fort amb el cartell de la segona jornada: encapçalada pels escocesos Mogwai, la banda més important de l'anomenat post-rock, que estan de gira per celebrar el seu 20è aniversari i que van publicar el seu vuitè disc l’any passat, 'Rave tapes' (2014). Els acompanyaran els locals Belako, Eraul, Ghost Number & His Tipsy Gipsies, House of Wolves, Los Bracco i Ocellot.

04-05/09. Parc d’Atraccions del Tibidabo. Plaça del Tibidabo 3-4, Barcelona. 18:00h. 32€

HOWE GELB

La nostra Diada acabarà amb una nit especial i única als Jardins de l’Ateneu Santboià que encapçalen dos referents de l'americana que ha revolucionat l'escena musical dels últims anys. D'una banda Howe Gelb, líder de Giant Sand, que ha celebrat enguany els seus 30 anys damunt dels escenaris i que té també una llarga carrera com a solista, trencant les fronteres del folk convencional i de l'altre M. Ward, amb una sòlida carrera en solitari en la que ha publicat grans discos com 'Transistor radio' (2015) i altres treballs amb el seu projecte She&Him amb Zooey Deschanel. També ha col·laborat amb els seus Monsters of Folk. Obriran la sessió als jardins els valencians Senior i el Cor Brutal.

11/09. Jardins de l’Ataneu Santboià. Av. Maria Girona 2, Sant Boi. 23:00h. 6€

R5

Capitanejats pel cantant i guitarrista Ross Lynch, el grup nord-americà R5 es va formar l'any 2009 a Los Angeles  i està compost pels germans de Ross: Riker Lynch (guitarra solista i veu), Rydel Lynch (teclat i veu) i per un amic, Ellington Ratliff (bateria i veu). Des de la seva creació, R5 s'ha definit ràpidament com una de les veus més interessants del panorama del pop-rock internacional. La banda va fer un pas de gegant amb el recent llançament del seu single “Let’s Not Be Alone Tonight”, pertanyent al seu segon i flamant àlbum, “Sometime Last Night”, que acaba de veure la llum en format digital aquest juliol i  que arribarà en suport físic aquesta mateixa setmana. El primer àlbum de la banda, “Louder” (2013), va aconseguir immediatament situar-se el número 1 d'iTunes en més de 10 països després del seu llançament. El grup va fer una triomfant gira per Europa a principis de 2014 i va editar “R5 Live in London”, que recollia el seu pas per la capital britànica i l'entusiasme dels seus fans durant el xou que hi van oferir. També aquest any van passar per Espanya, amb totes les entrades venudes en els seus concerts de Madrid i Barcelona.

13/09.  Razzmatazz. Almogàvers 122, Barcelona. 21:00h. 30€

Archivo: R5