Rutes temàtiques per Barcelona

Rutes temàtiques per Barcelona

Barcelona es caracteritza per ser una ciutat en la que conviuen en perfecta harmonia pràcticament tots els estils arquitectònics, des del medieval i gòtic fins al modernista i contemporani. Així doncs, visitar la ciutat comtal ofereix la possibilitat d'endinsar-se en un món ple de màgia, cultura i molt d'encant. Si estàs pensant en fer una ruta temàtica i no saps per on començar, a continuació et mostrem les més destacades:

  • Ruta de Gaudí. Les obres de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí es caracteritzen per estar impregnades de color, bellesa, simbolisme, originalitat, naturalesa i, en general, vida. Pots iniciar aquesta ruta temàtica des de qualsevol de les seves obres emblemàtiques però nosaltres et proposem que parteixis de la Pedrera (Casa Milà) i la Casa Batlló, situades a Passeig de Gràcia, continuïs amb la visita a la seva obra cèlebre, la Sagrada Família, i finalitzis al Park Güell. Si desitges ampliar la ruta, tens la possibilitat de veure els Pavellons de la Finca Güell, la Casa Vicens, la Casa Bellesguard i la Casa Calvet, entre d'altres.
  • Ruta Modernista. Si ets un amant de l'estil modernista de Gaudí però prefereixes basar la teva ruta en conèixer altres obres pertanyents a aquest corrent, el districte de l'Eixample t'ofereix una de les rutes modernistes més populars de Barcelona, el "Quadrat d'Or". Es tracta de la zona central del districte i en ella es concentren el major nombre d'obres d'estil modernista. Aquí podràs gaudir de construccions com la Casa Amatller, la Casa Batlló, la Casa Comalat, l'Església de la Concepció, la Fundació Antoni Tàpies, la Pedrera, el Monument al Dr Robert, el Museu del Modernisme Català i el Palau Montaner, entre altres. Encara que no forma part d'aquesta zona tan coneguda, al Palau de la Música Catalana és una altra de les obres modernistes que no et pots perdre si vols fer aquesta ruta temàtica.
  • Ruta Medieval. La Barcelona medieval és una altra de les rutes temàtiques més apassionants de la ciutat comtal. Durant l'Edat Mitjana, la Corona catalanoaragonesa va deixar patent el seu enorme poder amb la construcció de palaus, edificis civils i esglésies propis de l'estil del moment i de gran valor en l'actualitat. La majoria d'ells es troben ubicats a Ciutat Vella, de manera que la ruta medieval consisteix a recórrer cadascun dels seus carrers i descobrir els magnífics edificis que amaga. Entre tots ells destaca el Carrer Montcada per estar ple de palaus medievals, barrocs i renaixentistes.
  • Ruta Contemporània. Un altre dels estils que caracteritza l'arquitectura de la ciutat comtal és el contemporani, fins al punt de comptar amb un dels millors museus del món pertanyents a aquest corrent, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). L'Anella Olímpica de Montjuïc, l'Auditori de Barcelona, el Mercat de Santa Caterina, al Parc Central de Nou Barris, el Parc de Joan Miró, el Parc Diagonal Mar, el Pont de Bac de Roda, la Torre Agbar i la Vila Olímpica són només algunes de les obres més destacades que no et pots perdre si decideixes realitzar aquesta ruta temàtica.
  • Altres rutes temàtiques. A Barcelona podem realitzar altres rutes temàtiques que ens permetran conèixer cadascuna de les cares de la ciutat comtal. Per la seva importància històrica, destaquen la Ruta Romana, la Ruta Gòtica, la Ruta de Picasso i la Ruta de Miró.

Foto portada: L'Olio / photo on flickr