Rutes per Barcelona

Rutes per Barcelona

Rutes per Barcelona: coneix la ciutat a peu

Conèixer els millors racons de Barcelona sense que això suposi una despesa excessiva és possible. Simplement, passejant i observant, aprenent de tot allò que ens ofereix la ciutat comtal, que és molt. A més, si organitzem els nostres tours prèviament, és possible estalviar molt de temps que podem dedicar a conèixer altres zones interessants de la ciutat. Avui des del teu hostal a Barcelona Pere Tarrés volem recomanar-te algunes de les millors rutes a fer per Barcelona. Prepara't per a les teves caminades!

Les millors rutes a Barcelona per caminar

Hi ha moltes rutes, però en triarem tres, que són molt representatives per conèixer una gran part de la ciutat de Barcelona. A més, te’n direm d’altres per si tens temps de fer-ne alguna més. Que les gaudeixis!

RUTA 1: Els secrets del modernisme

Es pot començar aquesta ruta del modernisme barceloní des del barri del Fort Pienc, on hi ha la primera gran obra arquitectònica que no et pots perdre: la Central Catalana d'Electricitat. Després, pots baixar al passeig de Lluís Companys i caminar cap a l'Arc de Triomf per arribar al Parc de la Ciutadella. La primera parada obligatòria és el Castell dels Tres Dragons, obra de Lluís Domènech i Montaner. Si tens temps, pots aturar-te a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella, però la nostra recomanació és que facis un passeig pel parc i vegis la Cascada Monumental, en el disseny de la qual va participar Antoni Gaudí quan encara era molt jove.

Per anar al següent punt d'interès, has de travessar El Born i anar fins a la Plaça Reial, on hi ha dos fanals dissenyats per Gaudí inspirats en Hermes, el Déu grec patró dels comerciants (casc amb ales i les serps). Seguint la nostra ruta, el següent punt d'interès que marquem al mapa és el Palau Güell, al barri del Raval (entrant des del carrer Nou de la Rambla). Una altra obra del gran Antoni Gaudí feta per encàrrec del seu mecenes i amic Eusebi Güell.

El següent punt és un lloc que ens encanta: Els Quatre Gats (Casa Martí), especialment la planta baixa; una taverna plena d'història en la qual es reunien grans artistes i personalitats de l'època, com Pablo Picasso. Ara pots anar cap a Via Laietana i aturar-te al Palau de la Música, obra de Lluís Domènech i Montaner, tota una referència del modernisme català.

Fins aquí, segur que la ruta t'haurà fascinat. No obstant això, encara resta el millor. Si no vols invertir gaire més temps en la teva ruta en elements arquitectònics que es desvien una mica, pots encaminar-te cap al Passeig de Gràcia. En aquest moment, t’aniràs trobant edificis de somni, com ara la Casa Rocamora, la Casa Amatller, la Casa Batlló o la Casa Milà (La Pedrera).

I així arribem a l'últim tram. Per veure les joies de la corona, la Sagrada Família, el Parc Güell i el recinte modernista de Sant Pau, et recomanem agafar una línia de transport (metro o bus), ja que les distàncies ja no són tan curtes com fins ara.

RUTA 2: Tot descobrint el casc antic

El Barri Gòtic és la zona més antiga de Barcelona, de manera que pots imaginar-te tot el que té a oferir per als qui vulguin conèixer la cultura i la història de la ciutat amb tot detall. Hi ha moltes maneres de conèixer el casc antic de Barcelona, però nosaltres et proposem començar la ruta des de La Rambla (al costat de Plaça Catalunya) cap a Portaferrissa. Hi descobriràs vestigis medievals, ja que en aquesta zona se situaven les antigues muralles de la ciutat durant gran part de l'Edat Mitjana. També hi trobaràs restes de muralles romanes.

Després, pots dirigir-te cap a la Plaça del Pi per conèixer de primera mà l'Església Gòtica de Santa Maria del Pi i, en acabat, pots anar a la Plaça Nova per conèixer tres obres arquitectòniques imprescindibles: la Catedral de Barcelona, La Pia Almoina i el Palau Episcopal. En aquesta plaça es reuneixen elements de diferents èpoques, des de la romana fins al neoclàssic. Paga la pena que t’hi aturis una estona per veure-ho tot.

Després pots anar cap al que fou el Temple d'August per gaudir de les seves impressionants columnes i d’altres parts de la seva estructura que encara continuen en peu. Després d'això, resten dos punts imprescindibles d'aquesta ruta: la Plaça del Rei i la Plaça de Sant Jaume. A la primera, hi trobaràs vestigis del que va ser la ciutat romana de Barcino, així com vestigis medievals. Hi ha edificis d'interès com el Palau Reial Major, la capella de Santa Àgata, la torre-mirador Rei Martí o el Palau del Lloctinent.

D'altra banda, a la Plaça de Sant Jaume hi ha les seus de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, totes dues de gran interès arquitectònic, cultural i històric, ja que també van ser centre públic i polític en les èpoques romana i medieval. Si tens temps, pots anar a la Plaça Sant Just i Pastor per conèixer l'Església homònima, que té la font més antiga de Barcelona.

RUTA 3: Els camins de l’aigua

Quan es fa aquest tour s’obté una altra visió molt diferent de Barcelona. Recomanem aquesta ruta a qui li agradi la natura i el món rural. A més, no necessitaràs gaire temps: es pot fer sencera i sense gaire pressa en tres hores.

Aquesta ruta comença a Vallbona, al nord de Barcelona. Es tracta d'una zona que ha quedat aïllada de la resta de la ciutat pel pas del riu Besòs, així com per la construcció d'autopistes i la via del tren. Per això, pràcticament no està urbanitzada i hi trobem, sobretot, horts i camps marcats pel pas de l'aigua.

Des de Torre Baró pots arribar a un barri únic de Barcelona: la Ciutat Meridiana, un barri de blocs de cases petites i semi rurals, perfectament integrat al peu de la serra de Collserola. Un espectacle per a la vista i els sentits. Pujant el carrer Ripollet (direcció Palau-Solità) podràs arribar al camí de la Trinitat Nova. Gaudiràs dels diferents vestigis de l'aqüeducte de Torre Baró fins arribar a la Casa de l'Aigua, un edifici de disseny modernista (obra de Pere Falqués) que era l'antiga estació de distribució d'aigua de la ciutat.

Altres opcions

  • Ruta dels Jardins de Montjuïc: Per conèixer els quinze jardins temàtics de Montjuïc.
  • Ruta Un altre Eixample: Edifici Abeluz, Casal Sant Jordi de Francesc Folguera o el Taller Pintors Masriera.
  • Ruta Diagonal Mar: Zona de banys, gratacels, skyline, centre comercial i una gran oferta gastronòmica.