7 rutes de senderisme a Barcelona

7 rutes de senderisme a Barcelona

L'estiu ja ha arribat. Les llargues tardes de sol i bon temps, les escapades amb els amics i la família i diferents plans o activitats a les nostres ments. De sobte ens trobem amb un munt de temps lliure i vacances i de vegades és fàcil avorrir-se. Però no tant a la nostra estimada ciutat comtal, en la que existeixen tot tipus d'atractius, també per aquells que busquen conèixer a peu l'entorn natural de la ciutat. Inclús allotjant-te en el nostre cèntric hostal a Barcelona, les excursions més aventureres tenen cabuda. És per això que volem oferir-te un dels millors plans possibles: Una ruta de senderisme a Barcelona.

Bé, en realitat, t'oferim unes quantes rutes de senderisme que poden cridar la teva atenció perquè puguis escollir una o vàries. I és que una de les grans avantatges de Barcelona és la quantitat d'entorns naturals de gran encant i bellesa que podem trobar sense haver d'anar molt lluny.

Començant amb les més senzilles

Els esports d'exteriors són tot un món, en el que per gaudir d'una ruta de senderisme a Barcelona no cal buscar complicats ascensos ni tortuosos camins que s'allarguen durant dies. Aquests són alguns dels exemples més còmodes i senzills que trobaràs:

Sant Miquel de Fai

Una senzilla i còmoda caminata que ens portarà a través de coves, salts d'aigua i alguns exponents de l'arquitectura gòtica catalana del segle IX i X. Es tracta de l'emplaçament de l'antic monestir de Sant Miquel, el qual es troba situat a la vall del riu Tenes. Una visita pintoresca i única en la que l'època medieval encara es conserva junt a coves com la cova de les Toscas.

El congost de Tous

Una altra de les opcions més agradables és la ruta de senderisme que comença en el castell de Sant Martí de Tous i que ens portarà a veure l'ermita de Mare de Déu de Sentfores. Però lluny d'acabar aquí, podrem seguir avançant fins arribar al mirador de Sant Martí de Tous. Després gaudirem d'un passeig pel bosc i finalment d'un congost amb un salt d'aigua de 25 metros. Una ruta circular preciosa i suau que dura poc més de 2 hores i comença i acaba en el propi poble.

El castell de Taradell

Una ruta de senderisme a Barcelona senzilla i ràpida. En aquest cas has d'arribar al poble de Taradell, des del qual es poden emprendre el camí fins al cim de la muntanya de 800 metros a on es troba el castell de Taradell. Boscos frondosos i verds coronats per les vistes que gaudiràs des del cim, junt al petit castell. Una panoràmica de la regió impressionant i tranquil·la, dona que la ruta és poc coneguda.

Una mica més d'acció

I si ets un aventurer que gaudeix de les llargues passejades, fes-hi un cop d'ull a aquest parell d'opcions:

L'ascens a la Mola

Tot i que un cartell a la sortida del poble indica que arribaràs al cim després de caminar 3 km, no volem enganyar-te. Es tracta d'una pujada clàssica, de les que treuen l'alè. I no només per les espectaculars vistes, o per estar realitzant el mateix camí que utilitzaven els monjos per pujar al monestir. Una vegada al cim podràs gaudir d'un restaurant tradicional, molt curiós donat que els cotxes no poden arribar al cim.

Figaró al Turó de Tagamanent

En aquesta ruta de senderisme de Barcelona, el camí s'inicia a prop de l'estació de Figaró-Montmany. Es tracta d'una altre bon exemple de llarga caminata ascendent, en la que és recomanable anar fent descansos i caminar amb tranquil·litat, donat que, el camí s'allarga uns 17 km d'ascens i descens. Per suposat gaudiràs d'unes vistes incomparables en el teu viatge al cim del Turó del Tagamanent.

Ruta de senderisme a Barcelona: refresca't a l'estiu!

I com és estiu, a qui no li agrada donar-se una bona capbussada mentre passes el dia a la natura? Doncs a continuació podràs escollir la teva ruta de senderisme a Barcelona en la que aprofitar gorgs i rius per fugir de la calor.

Els 7 Gorgs

És una de les rutes més boniques i pintoresques d'Espanya. Normalment es trigarien menys de 3 hores a completar-la, però trobaràs tants indrets màgics a on banyar-te i gaudir de la natura que segurament passis el dia sencer. La senda dels 7 salts d'aigua és una de les visites més espectaculars, però desgraciadament, també és de les més conegudes. Així que és difícil gaudir-la en soledat, tot i així, val la pena visitar-la.

Font de les Dous

Només hauràs d'arribar a Torrelles de Foix per poder passejar a la vora de la Riera des Pontons. L'emplaçament perfecte per a acampar uns dies en el camping de la zona. Una zona preciosa per relaxar-se i gaudir de l'aigua, donat que la zona ha estat cuidadosament arreglada.