Ruta a peu pel barri gòtic de Barcelona

Ruta a peu pel barri gòtic de Barcelona

Un dels grans secrets de Barcelona, i on resideix part de la seva màgia, és la seva enorme varietat d'estils arquitectònics construïts per tota la ciutat. En un passeig a peu, i en qüestió de 20 minuts, no és difícil que pugueu meravellar-vos amb obres modernistes, medievals o contemporànies.

En aquest post us portem la millor manera de conèixer el barri gòtic de Barcelona. La millor alternativa sense dubte és realitzar una ruta peu per descobrir tots els secrets que aquest estil guarda al centre de la ciutat.

Barri gòtic de Barcelona: què veure

Podeu començar el recorregut a les Rambles, al costat de Plaça Catalunya. Un dels llocs més turístics de la capital catalana, i alhora porta d'entrada a la part antiga i al barri gòtic de Barcelona. A més, cal destacar que es tractava d'una via important en l'època medieval, ja que en el seu moment era un torrent que canalitzava l'aigua fins al mar i era el límit de l'antiga ciutat.

El nostre itinerari continuarà baixant per les Rambles, fins al carrer de Portaferrissa, on es troba una decoració de ceràmica que recorda com va ser la muralla a l'Edat Mitjana. Aquesta va ser també una de les portes d'entrada a la ciutat medieval emmurallada.

Les catedrals gòtiques de Barcelona

Després d'aquesta petita introducció històrica, arribem a les grans protagonistes de l'estil gòtic a Barcelona: les seves esglésies i catedrals. Prenent el carrer Petritxol, arribareu a la Plaça del Pi, on trobareu una preciosa església gòtica dedicada a la Mare de Déu.

Seguim el nostre camí pel carrer de la Palla, que ens portarà fins a l'obra gòtica més important de la ciutat, la Catedral de Barcelona. La seva visita no es pot obviar, però us recomanem que entreu pel claustre, per així començar el seu recorregut per la part més antiga del temple i podreu seguir un itinerari cronològic pel seu interior.

Racons essencials del gòtic

Després de la visita a la Catedral, si seguiu tot recte trobareu el carrer de Sant Sever. Un petit carrer que us portarà fins a un dels racons més màgics de tota la ciutat: la plaça de Sant Felip Neri. Un racó on encara es mantenen restes d'un dels pitjors bombardejos aeris franquistes durant la Guerra Civil.

Després d'aquesta impactant visita, ens acostem a la fi del nostre recorregut. Tornant al carrer del Bisbe, i en direcció oposada a la Catedral, trobareu El Palau de la Generalitat, que conserva en aquest tram la façana original gòtica, del segle XV. Enmig del carrer destaca també un preciós pont d'inspiració gòtica.

I per acabar, arribareu al considerat el gran centre de la ciutat de Barcelona: la Plaça Sant Jaume, on es troba la façana principal tant de l'Ajuntament de Barcelona com del govern de la Generalitat de Catalunya.

En aquest cas, les façanes que donen a la plaça principal no són gòtiques, sinó que pertanyen a l'estil neoclàssic. Un nou exemple que el contrast d'estils arquitectònics a la ciutat és visible constantment.

Seguir la ruta pel barri Gòtic de Barcelona i saber què veure s'ha convertit ja en un imperdible de la ciutat! Però el millor és allotjar-vos a l'alberg de Barcelona de Pere Tarrés, ja que des d'aquí tindreu accés a qualsevol punt de la ciutat.