Ruta pel barri Gòtic de Barcelona

Ruta pel barri Gòtic de Barcelona

El barri Gòtic és el centre històric de la ciutat i un dels barris més antics. Encara avui es conserven la majoria d’obres d’estil gòtic, construïdes durant la Barcelona medieval. Si decideixes descobrir la ciutat i no saps què veure a Barcelona, segueix la ruta pel barri Gòtic i coneix cadascun dels seus racons .

Iniciarem la nostra ruta pel gòtic a la Plaça del Pi, on trobaràs una església gòtica preciosa, l’església de Santa Maria del Pi. Endinsa’t i descobreix l’espectacular rosassa i les acolorides vidrieres.

Des de la Plaça del Pi, pren el carrer de la Palla fins al final. Allà trobaràs la Plaça Nova, on es troba la catedral més famosa de la ciutat comtal, la catedral de Santa Eulàlia, més coneguda com la Catedral de Barcelona. Si no saps què veure a Barcelona, no pots perdre’t aquesta catedral .

A l’esquerra de la Catedral, al carrer de Santa Llúcia, se situa la Casa de l’ Ardiaca. Aquesta casa guarda un dels racons més bonics del barri Gòtic, el seu pati interior. Al final del mateix, encara queden restes de la muralla romana. Et recomanem que accedeixis al primer pis i observis les gàrgoles de la catedral.

Per continuar la ruta pel barri gòtic, dirigeix-te al carrer del Bisbe, situat al final de Santa Llúcia. Aquest és un dels carrers més bonics del barri Gòtic de Barcelona per tenir la façana gòtica original del Palau de la Generalitat. Destaca també el pont que es troba a la meitat del carrer, que uneix el Palau de la Generalitat amb la Casa dels Canonges.

Carrer del Bisbe - Barri Gòtic

Photo credit: Foter.com / CC BY-SA

Pel carrer de la Pietat, arribaràs al carrer del Paradís, on es troben les impressionants columnes del que va ser el Temple d’August durant l’època romana. Seu al davant d’elles i contempla els seus preciosos capitells d’estil corinti.

Torna al carrer de la Pietat i gira a la dreta, arribaràs a una altra de les emblemàtiques places del barri Gòtic, la Plaça del Rei , centre del poder durant l’època medieval. Destaca la façana gòtica del Palau Reial Major (Palau Reial ) per la torre del Mirador del Rei Martí, situada a l’extrem esquerre.

Finalitzarem la ruta pel barri Gòtic en una altra de les places més impressionants de la ciutat. Des del carrer del Bisbe, pren el carrer de Montjuïc del Bisbe fins arribar a la Plaça de Sant Felip Neri. Aquesta és una visita obligada si no saps què veure a Barcelona. Aquesta plaça amaga l’Església barroca de Sant Felip Neri, on van passar els pitjors bombardejos franquistes durant la Guerra Civil. De fet , a la façana es poden observar les restes de metralla.

Segueix la ruta pel barri Gòtic de Barcelona i descobreix els racons amb més encant de la ciutat comtal!

Photo credit: marcp_dmoz / Foter.com / CC BY-NC-SA