Recomanacions musicals a Barcelona: del Folk a l'Electrònica

Recomanacions musicals a Barcelona: del Folk a l'Electrònica

Del folk rústic de Jolie Holland  al rock irreverent de Band of Skulls, passant per l’art-pop electrònic d’Hidrogenesse : Aquestes són les nostres recomanacions musicals pels propers dies

Si esteu a Barcelona aquests dies i sou un megalòmans, no us podeu perdre els concerts que us proposem:

 JOLIE HOLLAND

La setmana comença forta. En el marc del recentment iniciat 26è Festival de Guitarra de Barcelona, el Guitar BCN 2015 que s’allargarà fins ben entrat l’estiu i que es celebra en diversos espais de la ciutat, no ens podem perdre la hipnòtica Jolie Holland. El sisè treball de la texana representa també un salt de gegant en la seva carrera; no és casualitat que 'Wine Dark Sea' (2014) hagi ocupat llocs destacats en moltes de les llistes del millor de l'any. En aquest disc, Holland manté el gust pel folk, però afegeix l'aspror de la guitarra elèctrica que, combinada amb la sensibilitat de la veu, té un efecte que traspassa qualsevol frontera entre gèneres. Aquest nou contrapunt que ofereix ha cridat l’atenció del mateix Tom Waits (amb qui comparteix segell) que ha arribat a declarar que “està obsessionat amb la seva música” i això només pot ser una garantia. 24/02. BARTS, Paral·lel 62, Barcelona. 21:00h. 22€. 

 BAND OF SKULLS

Dijous 26 toca acostar-se al centre per no deixar passar l’oportunitat de gaudir del directe de Band Of Skulls. Després d’aplaçar la gira europea que els havia de dur per terres espanyoles a principis del mes passat, el trio liderat per Matt Hayward, aterra finalment al Music Hall per descarregar el rock salvatge del seu segon llarg, ‘Himalayan’ (2015).  Tot i el poc rodatge de la banda (porten en actiu poc més d’un any), els de Southampton han aconseguit fer-se amb un lloc privilegiat dins els bregats cercles del rock alternatiu al Regne Unit i gaudeixen d’una parròquia d’incondicionals que no deixa de créixer. I, com la cosa va de joves talents, els talonejaran els catalans Holy Bouncer, que sense haver assolit la majoria d’edat, acaben de ser confirmats al cartell de l’Arenal Sound. 26/02. Music Hall, Rambla de Catalunya 2, Barcelona. 21:30h. 20€. 

HIDROGENESSE

El darrer cap de setmana de febrer ens el passarem a l’Apolo. Divendres serà de la mà d’uns vells coneguts de l’escena catalana més avantguardista. El duet d'art-pop electrònic Hidrogenesse, format per Carlos Ballesteros i Genís Segarra el 1996, ja tenen a punt la presentació oficial del seu nou disc 'Roma' (2015). L'àlbum arriba després del gran homenatge que van fer al matemàtic Alan Turing al seu brillant últim disc 'Un Dígito Binario Dudoso' (2012) i és un homenatge a les ruïnes i les restes arqueològiques i a totes les coses velles, com més velles millor. Un trencaclosques d'estils i grans protagonistes com Terenci Moix, Elizabeth Taylor o Flaubert. 27/02. La [2] d’Apolo, Nou de la Rambla 113, Barcelona. 22:30h. 12€.

NITSA

I no ens movem de l’emblemàtica sala del Poble Sec perquè la nit de dissabte la protagonitzarà Nitsa (la sessió d’electrònica de ball que programa les matinades dels caps de setmana a l’Apolo) i el seu convidat als plats, Roman Flügel.  Més conegut per ser la meitat d’una de les bandes d’electrònica més influents de principis dels 2000, Alter Ego, Flügel s’ha llaurat una carrera sòlida en solitari durant els darrers anys. A la maleta del de Frankfurt hi ha de tot: House, electro-pop, minimal-techno...  Com a productor ha signat alguns dels treballs més destacats a Cocoon, el segell de la gran estrella alemanya, Sven Väth, i com a DJ ha vist el seu nom escrit a la majoria de cartells dels festivals d’electrònica més importants del planeta. 28/02. Nitsa (Apolo), Nou de la Rambla 113, Barcelona. 00:30h. 18€ (consumició inclosa).