5 raons per visitar el Parc Güell

5 raons per visitar el Parc Güell

Un dels llocs més emblemàtics de Barcelona és, sense cap mena de dubte, el Parc Güell. Un enorme espai a l'aire lliure amb elements arquitectònics modernistes realitzats pel singular arquitecte Antoni Gaudí.

El parc deu el seu nom a Eusebi Güell, un ric empresari apassionat per les obres de Gaudí, i que va actuar com el seu principal mecenes.

Encara que la idea principal era la construcció d'un conjunt residencial de luxe, amb el pas dels anys aquesta intenció va ser abandonada, i en el seu lloc es va construir un parc màgic.

Una visita a Barcelona mai estaria completa sense una passejada pel Parc Güell, i conèixer un clar exemple del modernisme català.

Gaudí, Gaudí y més Gaudí

Tot i que la Sagrada Família, la Pedrera o la Casa Batlló són les seves obres per excel·lència, el Parc Güell no es queda enrere. El seu estil modernista i les seves escultures, present en les seves creacions, són el principal atractiu que trobareu en la vostra visita al Parc Güell.

No perdeu l'oportunitat de sorprendre-us amb la convivència especialment harmoniosa que hi ha al recinte entre natura i arquitectura.

Us recomanem algunes de les seves obres més destacades al parc com són els seus pavellons, l'escalinata i el drac; la casa museu de Gaudí, la plaça amb el banc ondulant, el Viaducte de l'Algarrobo o El Calvari.

En resum: dediqueu com a mínim un parell d'hores per descobrir tots els elements arquitectònics creats per Gaudí al Parc Güell.

Les vistes del Parc Güell

És cert que el Parc Güell es troba una mica separat del centre de Barcelona i de la zona més turística de la Ciutat Comtal. No obstant això, aquest fet també li dóna una virtut important: les seves vistes.

Està situat al barri del Carmel, i des d'allà dalt trobareu unes vistes increïbles dels terrats de Barcelona. Un paisatge diferent del que ofereixen els miradors més típics de la ciutat, que us permetrà gaudir d'una nova fotografia aèria de la ciutat.

La música

Molts cantants desconeguts es reuneixen durant el dia al Parc Güell, el que fa que cada racó del lloc compti amb una melodia diferent. Així, deixeu-vos emportar pels cants de sirena que us guiaran a diferents llocs del parc.

La relativa tranquil·litat

El Parc Güell compta amb una gran afluència de turistes, sí. Però no us preocupeu,  ja que la majoria es queden a l'entrada i a la zona dels bancs ondulants.

Així que no perdeu l’oportunitat d’endinsar-vos una mica més en el lloc i fugir de les zones més turístiques, on trobareu racons on no s'escolta ni una mosca, i podreu asseure per gaudir d'una mica de tranquil·litat en un lloc privilegiat.

Patrimoni de la Humanitat

Declarat com a Patrimoni de la Humanitat des del 1984, el Parc Güell és un dels principals atractius de Barcelona.

Per això, si els experts de l'Organització de les Nacions Unides han decidit catalogar-lo com un lloc de gran rellevància cultural i de caràcter excepcional per a l'herència comuna de la humanitat, no creieu que és un argument més que suficient per dedicar un matí a visitar el Parc Güell i descobrir totes les meravelles que pot oferir?

Malgrat això, no tot es resumeix en visitar el parc, sinó que Barcelona disposa de moltes atraccions turístiques, realitzades pel famós arquitecte, que no us podeu perdre.

Així, aprofitant la vostra estada a la capital catalana, i el vostre allotjament a l'alberg de Barcelona Pere Tarrés, no dubteu en visitar l’exemple més clar del modernisme que caracteritzava Antoni Gaudí.