Què veure a Sarrià

Què veure a Sarrià

Sarrià és un dels barris pertanyents al districte de Sarrià - Sant Gervasi i destaca per constituir una de les zones més prestigioses i acomodades de la ciutat de Barcelona. Encara que es caracteritza per ser un dels barris amb més zones verdes de la ciutat comtal, la veritat és que aquest no és l'únic tret que el fa únic i digne de visitar. El que realment fa d'aquest barri un lloc sorprenent i ple de màgia és que encara avui conserva l'essència i aparença del poble que va ser antany.

I és que el barri de Sarrià va ser l'última població a annexionar-se a Barcelona, de manera que va aconseguir ser independent fins l'any 1921. Es tracta d'una de les zones més pròximes a Collserola, durant els segles XVIII i XIX Sarrià constituir un dels llocs més utilitzats per l'aristocràcia barcelonina per refugiar-se de les epidèmies que van aguaitar als ciutadans ubicats dins de les muralles durant aquesta època. Aquest fet va donar lloc al fet que la burgesia catalana comencés a prendre, amb el pas del temps, aquesta població com un dels seus llocs favorits per estiuejar i, per tant, es van construir un nombre considerable de torres i cases senyorials que encara es conserven.

En aquest sentit, si has decidit viatjar a Barcelona i t'agradaria visitar el barri de Sarrià però no saps per on començar, una opció que no deixa indiferent a ningú és la de passejar pel centre del barri i descobrir les torres de les classes adinerades del moment. El Carrer Major és l'eix de tot el barri, per la qual cosa és un punt de partida perfecte per endinsar-te en els diferents carrers i descobrir les cases senyorials. A més de la possibilitat de trobar aquests espectaculars edificis, el Carrer Major també ens permet contemplar una altra de les zones del barri més visitades i volgudes pels seus habitants, la Plaça de Sarrià.

En aquesta emblemàtica plaça de Barcelona hi ha la Casa Can Llança i l'Església de Sant Vicenç, d'estil neoclàssic i construïda des de l'any 1781 per l'arquitecte Josep Mas. Tant la façana com l'interior de l'església representen una autèntica obra d'art que no pots perdre't. Un altre dels punts d'interès més destacats de Sarrià és el seu mercat, i és que el Mercat de Sarrià és un dels més antics de Barcelona.

Després d'una exhaustiva renovació, el mercat s'ha convertit en un dels més variats a causa de la modernitat del seu interior que convergeix en perfecta harmonia amb la façana i estructural original. Finalment, no pots perdre l'oportunitat d'obtenir una panoràmica completa del barri des del Mirador de Vallvidrera. Es troba a la carretera que va de Sarrià a Vallvidrera i ofereix unes vistes del barri i gran part de la ciutat impressionants.

Foto Portada: Jorge Franganillo / photo on flickr