Què veure a les Rambles de Barcelona

Què veure a les Rambles de Barcelona

  Després de la Sagrada Família d'Antoni Gaudí, les Rambles de Barcelona constitueixen el símbol d'identitat més important de la ciutat comtal. Si has decidit viatjar a la capital catalana i conèixer cadascun dels seus racons no pots deixar escapar l'oportunitat de passejar per la zona més popular i concorreguda de la ciutat, així com descobrir tots els seus secrets. La Rambla de Barcelona (també anomenada Les Rambles) es caracteritza per estar dividida en petits trams o subrambles. Partint de la Plaça de Catalunya, aquests trams són: la Rambla de Canaletes, la Rambla dels Estudis, la Rambla de Sant Josep, la Rambla dels Caputxins, la Rambla de Santa Mònica i la Rambla del Mar. Però, què podem veure en cada una d'elles? A continuació t'ho mostrem:

  • Rambla de Canaletes. El tret més significatiu d'aquest tram és, sens dubte, la Font de Canaletes. Segons narra la llegenda que l'envolta, tot aquell que beu de la seva aigua torna a aquesta particular ciutat. Aquí trobaràs, també, el Club Capitol, exemples de les antigues cases burgeses de Barcelona i, enganxat a l'inici de la Rambla dels Estudis, el teatre Poliorama, un dels més antics de la ciutat comtal.

  • Rambla dels Estudis. Identifiquem aquest tram de la Rambla per l'inici dels quioscos i parades de venda. Entre tots ells, trobem el tradicional mercat d'ocells, fet que ha portat a identificar en moltes ocasions aquesta petita zona com la Rambla dels Ocells. Disposem, també, de la reconstruïda església de Betlem i del Palau Moja, entre altres atraccions.

Autor: Gijlmar / photo on flickr

  • Rambla de Sant Josep. Coneguda popularment com la Rambla de les Flors per l'aglomeració de parades de plantes florals, compta amb el Palau de la Virreina, la Casa Beethoven, Palau Nou de la Rambla i la coneguda Casa dels Paraigües. Aquí també trobem un dels mercats més famosos de la ciutat, el Mercat de la Boqueria, i el mosaic de Miró realitzat amb rajoles en el terra que representa el centre de la Rambla.

  • Rambla dels Caputxins. Aquí identifiquem el conegut Teatre del Liceu, el qual vestia la Rambla de les més sofisticades i exclusives teles pròpies de la burgesia catalana de l'època. Així mateix, destaquen el Cafè de l'Òpera, l'entrada de la Plaça Reial i la font de ferro de les Tres Gràcies.

  • Rambla de Santa Mònica. En aquest tram de la Rambla es troba l'entrada al Museu de Cera de Barcelona, així com el Centre d'Art Santa Mònica, la Casa Napoleó, el Palau Marc, el Teatre Principal, les Drassanes, que constitueixen l'edifici civil d'estil gòtic més important de la ciutat, el Museu Marítim i, just al final, el monument a Cristòfor Colom.

  • Rambla de Mar. La Rambla de Mar és la passarel·la de fusta que ens permet passar del passeig de Colom a l'inici del Moll d'Espanya sobre l'aigua.