Què veure a Barcelona: Museu Picasso

Què veure a Barcelona: Museu Picasso

El Museu Picasso és, sens dubte, un dels llocs turístics més concorreguts de Barcelona i un dels museus més importants de la ciutat. Si decideixes visitar la ciutat comtal i no tens molt clar què veure a Barcelona, el Museu Picasso és una visita que no et pots perdre.

El Museu Picasso està situat en un dels carrers més bonics i importants de Barcelona, el carrer Montcada. Considerat el nucli de l'arquitectura gòtica i renaixentista de la ciutat, el carrer Montcada recull una sèrie de palaus que et transportaran a la Barcelona medieval del segle XIII, i mostraran com vivia l'elit d'antany. Cinc d'aquests palaus han estat habilitats per formar part del Museu Picasso de Barcelona, el Palau Aguilar, el Palau Baró de Castellet , el Palau Meca, la Casa Mauri i el Palau Finestres. La seu del museu es troba al Palau Aguilar, un dels més importants del gòtic civil català, per la seva estructura i decorats. Així que, si vas a visitar el Museu Picasso de Barcelona, no pots deixar escapar l'oportunitat de passejar per aquest preciós carrer i gaudir d'una part de la història de la ciutat.

L'artista malagueny, Pablo Picasso, va estrènyer un fort vincle amb la ciutat de Barcelona durant els seus anys d'adolescència. I, per això, va voler construir el seu museu en aquesta ciutat i deixar la seva empremta per ser recordat eternament. Així, amb l'ajuda del seu amic Jaume Sabartés, el Museu Picasso de Barcelona va obrir les seves portes l'any 1963. El museu recull la majoria de les obres de joventut del pintor, des dels seus inicis, i les mostra de forma cronològica. D'aquesta manera, podràs observar en primera persona el creixement personal i artístic de Pablo Picasso. A més, es tracta d' un dels llocs turístics més visitats, el museu compta amb breus explicacions de la vida i obra del famós pintor, imprescindibles per a tots aquells que la desconeixen. Així que, si no coneixes la història de Pablo Picasso, visitar el seu museu pot esdevenir una experiència molt gratificant. T'encantarà descobrir la seva evolució i contemplar les seves peculiars obres.  

Photo credit: Cea. / Foter.com / CC BY

Entre el gran repertori de quadres de Picasso, el Museu Picasso de Barcelona compta amb més de 3.500 obres del pintor, entre les quals destaquen Ciència i caritat, El divan, Arlequí, La Minotauromàquia, Home assegut, i la seva particular sèrie de Las Meninas. El Museu Picasso de Barcelona és un dels museus més importants de la ciutat i, com a tal, la seva visita és obligada si decideixes viatjar a la ciutat comtal. Descobreix el Museu Picasso de Barcelona i gaudeix de les obres d'un dels artistes més coneguts del món!  

Photo credit: jaime.silva / Foter.com / CC BY-NC-ND