Què veure a Barcelona: l’Eixample

Què veure a Barcelona: l’Eixample

El districte de l'Eixample constitueix la part més nova de la ciutat de Barcelona. Es va construir durant els anys de la industrialització de Catalunya, a finals del segle XIX i principis del XX, a partir del projecte de l'enginyer Ildefons Cerdà. L'Eixample és fruit del creixement urbanístic de Barcelona i compta amb els edificis modernistes més importants de la ciutat comtal. Alberga els barris de la Dreta de l'Eixample, l'Antiga Esquerra de l'Eixample, la Nova Esquerra de l'Eixample, Fort Pienc, la Sagrada Família, i Sant Antoni. Si viatges a Barcelona i no saps què veure, l'Eixample és una bona opció que no et decebrà. A continuació d'mostrem una selecció dels millors llocs d'aquest districte:

  • Passeig de Gràcia. Situat al cor de l'Eixample, és la línia que marca la divisió entre la part dreta de l'Eixample i la part esquerra. En ell, es troben les obres més destacades de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí, la Pedrera i la Casa Batlló. Contigua a la Casa Batlló, es troba la Casa Amatller, obra de Josep Puig i Cadafalch. I, en la mateixa illa, es troba també la Casa de Lleó Morero, de Lluís Domènech i Montaner. Encara que tots aquests monuments històrics pertanyen al mateix moviment arquitectònic, el modernisme, cadascun d'ells presenta estils diferents que els fan particulars i únics. I si ets un amant de l'art, no et pots perdre la Fundació Antoni Tàpies, situada al final de Passeig de Gràcia. En aquest passeig es troben una infinitat de botigues i comerços que t'oferiran tot el que necessitis.

  • Sagrada FamiliaObra mestra de Gaudí i edifici modernista més destacat de la ciutat de Barcelona. La Sagrada Família és una visita obligada si viatges a la ciutat comtal i no saps què veure a l'Eixample.

  • Casa de Lactància. Aquesta casa modernista situada a la Gran Via de les Corts Catalanes representa el lloc on moltes nodrisses anaven per alletar als nadons a canvi de diners. El 1982 era un quiròfan-sala de parts, actualment és la Residència Francesc Layret. El grup escultòric, obra d'Eusebi Arnau, del frontó de l'edifici, és un conjunt preciós i espectacular que no et pots perdre de l'Eixample. Al centre es troba una nodrissa alletant un nadó, símbol del que un dia va ser aquesta obra arquitectònica.
  • Palau Baró de Quadras. Aquest edifici modernista de Josep Puig i Cadafalch és d'entrada gratuïta i compta amb una façana impressionant. Actualment és la seu de la Casa Àsia, on es realitzen exposicions, conferències, tallers, etc., per apropar-nos a la cultura asiàtica.

Si vols saber què veure a Barcelona, l'Eixample és un lloc ple d'encant que compta amb les joies modernistes més importants de la ciutat comtal. No te les perdis!