Què veure al Tibidabo

Què veure al Tibidabo

Amb més de 500 metres d'altura sobre el nivell del mar, la muntanya del Tibidabo és la més alta de la serra de Collserola, pertanyent al municipi de Barcelona. Aquest cim és reconegut per les impressionants vistes que ofereix de la ciutat comtal i espectaculars paisatges naturals, a més d'atraccions turístiques i d'interès cultural. Probablement hauràs sentit parlar del conegut Parc d'atraccions del Tibidabo però, sabies que no és l'únic que pots visitar aquí? A continuació et mostrem els punts més interessants que no et pots perdre si viatges a Barcelona i decideixes visitar el Tibidabo.

  • Temple Expiatori del Sagrat Cor. Al cim del Tibidabo es troba una de les construccions més destacables de tota la ciutat, el Temple del Sagrat Cor. Es tracta d'un temple d'estil neogòtic, obra de l'arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia, i construït entre els anys 1902 i 1961. S'observa des de pràcticament qualsevol punt de Barcelona i constitueix un dels seus símbols més identificatius. Destaquen per la seva bellesa i particularitat tres parts molt diferenciades, la cripta, l'església que es troba sobre la cripta i l'estàtua de bronze de Crist situada a la part alta del temple.
  • Museu de la Ciència de Barcelona. Més conegut com el Cosmocaixa, el Museu de la Ciència de Barcelona està situat a la part baixa del Tibidabo. Compta amb un total de nou plantes, on es troben les exposicions i es realitzen diferents activitats per a tots els públics relacionades amb la ciència. Es tracta d'un museu amb diversos espais i sales en què es recreen zones geològiques i geogràfiques naturals, i es mostren experiments científics i tota la història i avenços de la ciència.
  • Torre de Comunicacions de Collserola. Amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, es va construir la torre de comunicacions per retransmetre'ls. Es tracta d'una torre que avui dia s'usa a manera de mirador i ofereix unes vistes espectaculars des de la desena planta. Per pujar al mirador ho hauràs de fer mitjançant l'ascensor de vidre habilitat per a això, serà una experiència única i inoblidable.
  • Parc d'atraccions. Finalment, no podia faltar el Parc d'atraccions del Tibidabo, tot un clàssic de Barcelona. Construït des de l'any 1899, constitueix el parc d'atraccions més antic de tot el país i un dels primers d'Europa.

No ho dubtis i visita tots i cadascun dels racons del Tibidabo, t'oferiran paisatges inoblidables i grans experiències.

Autor Portada: paolo di tommaso / photo on flickr