Què fer a Barcelona en un cap de setmana

Què fer a Barcelona en un cap de setmana

Què fer a Barcelona en un cap de setmana: aquesta és la pregunta estrella que es fan centenars de visitants quan preparen una escapada ràpida a la capital catalana. També és el teu cas?

D'acord, no et preocupis! T'explicarem què és el que no et pots perdre i quines són les millors rutes per a gaudir al màxim de la ciutat. Preparat? Dia 1 Comença la teva ruta ben aviat i desplaça't fins a l'avinguda Diagonal; des d'allà, emprèn Passeig de Gràcia amb rumb cap a Plaça Catalunya. Aquest passeig, que va ser el punt d'unió entre Barcelona i el barri de Gràcia, abans desconnectat de la ciutat, va formar part de la remodelació urbanística de finals del XIX i en ell es van projectar grans joies arquitectòniques del segle XX. Sí, has encertat! És aquí on podràs gaudir del geni de Gaudí a la fascinant Casa Batlló i en l'emblemàtica Casa Milà, també coneguda com La Pedrera.

Però hi ha més, molt més: mentre et dirigeixes cap avall, passaràs per algunes de les botigues més prestigioses del món. Firmes internacionals de primer nivell han escollit Passeig de Gràcia per ubicar les seves botigues, i anar de compres és una cosa molt interessant que fer a Barcelona si et trobes en aquest punt. O no?

Un cop a Plaça Catalunya, dirigeix-te cap al Portal de l'Àngel, un altre punt comercial molt important, i encamina't cap a la catedral. T'estaràs endinsant al cor del barri gòtic, on t'esperen altres meravelles com la Plaça Reial o el mercat de la Boqueria. Aquí també trobaràs Barcino, la ciutat romana: la necròpolis, restes del temple d'August o les antigues muralles.

Perdre't entre els carrers d'aquest barri serà el millor que pots fer a Barcelona, mentre gaudeixes d'infinitat de botigues peculiars amagades als carrerons retorçats d'origen medieval. Encamína't cap a la basílica de Santa Maria del Mar i fixa't en com va canviant l'ambient: estàs molt a prop del bulliciós barri del Born, una joia desconeguda per molts turistes.

Aquí trobaràs botigues alternatives, bars de tapes i música. En caure de nit el Born es transforma i es converteix en un dels espais més bohemis de la ciutat. Els locals se situen en antics palaus i edificis gòtics per donar-li un ambient encara més especial a la nit. Dia 2 Abastar tot Barcelona en 48 hores és impossible, així que intentarem aprofitar al màxim aquesta segona jornada, d'acord?

Comencem baixant fins al mar: el Port Olímpic et sorprendrà amb les seves estructures modernes, i passejant pel Passeig Marítim i el barri de la Barceloneta arribaràs fins al moll vell, on es troba el Maremàgnum. És el moment perfecte per buscar un racó amb encant i gaudir d'un bon menjar.

Després, encamína't cap a l'emblemàtica estàtua de Colom i dirigeix-te cap a la Plaça d'Espanya per l'avinguda del Paral·lel. Aquí podràs visitar la ciutat olímpica, el Museu Nacional d'Art de Catalunya o recórrer els jardins. També podràs agafar el funicular fins a Montjuïc. 'De la mar al cel', diuen els catalans!

Un cop hagis tornat a baixar, és moment de tornar cap al Paral·lel i viure la nit d'aquest particular barri. Trobaràs moltíssims llocs on sopar i acomiadar-te de la ciutat comtal. Esperem que hagis gaudit! I si t'han quedat coses per fer a Barcelona... recorda, ja tens excusa per tornar!

Photo credit: Moyan_Brenn / Foter / CC BY-ND