Què fer a Barcelona un dia de pluja

Què fer a Barcelona un dia de pluja

Tot comença bé. El dia comença clar, la motxilla està preparada i la ruta escollida ens espera. Llavors, just després d'esmorzar a l'alberg, comença a ploure i nosaltres ens tirem les mans al cap. Què fer a Barcelona un dia de pluja?, acabem per preguntar-nos entre nosaltres, i aquí van unes quantes propostes a què treure partit. Però, abans de res, un avís que agrairàs.

L'avís: quant plou a Barcelona? Tingues present que fins i tot a la ciutat amb menys pluges a l'any, acaba per ploure. I això pot ocórrer mentre nosaltres estem de visita. A Barcelona plou una mitjana de 53 dies a l'any (14%), per la qual cosa és difícil que ens toquin dies amb poc sol, però pot passar. El millor és que portis preparat un pla d'emergència amb llocs que també t'agradaria visitar i als que un dia de tempesta et pot portar acompanyat d'un somriure.

#1 CosmoCaixa (Museu de la Ciència) Una de les opcions favorites a què es pot accedir sense problema amb autobús, metro i en cotxe! L'entrada és molt barata (4 €) i les exposicions, tant les permanents com les temporals, són una passada. Destaca El bosc inundat que emula un bosc amazònic i és únic a Europa. I té capibares! Altres bones opcions són l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, la Filmoteca o el Centre de Cultura Contemporània, opcions molt assequibles; també hi ha grandíssims museus a un preu una mica més elevat que t'encantarà visitar: Museu Egipci de Barcelona, MACBA o MNAC són alguns exemples.

#2 Aquàrium Al Port Vell, molt a prop de la parada de metro de Drassanes (L3) trobem l'Aquarium. Un espai enorme on podrem observar taurons, peixos tropicals i tota mena d'animals marins sense mullar-nos un pèl (fins i tot encara que plogui per tot Barcelona!).

#3 El pla C: Centre Comercial Una altra opció interessant a propòsit del Maremàgnum. Barcelona compta amb un gran nombre de centres comercials, entre els quals destaquen La Maquinista, Les Glòries, Les Arenes o L'Illa Diagonal (i Diagonal Mar!). Tots són espais moderns, amb centenars de botigues, restaurants i serveis enfocats a l'oci.

#4 Bus Turístic Potser puguis aprofitar per fer un recorregut tranquil per la ciutat en autobús. El Bus Turístic ofereix la possibilitat de conèixer més sobre els punts més emblemàtics de Barcelona, i també sobre la història annexa a aquests. Si no vols mullar-te, pot ser un pla fantàstic per gaudir d'aquest dia de pluges per Barcelona.

#5 Mulla't! No te l'esperaves, eh? Bé, no et direm que et passegis per l'Eixample cantant Singing in the rain, però potser puguis agafar una mica de valor i un paraigua i fer tot el que t'havies proposat. O un impermeable! Al cap i a la fi, només és aigua, i sempre podrem protegir-nos en una teteria del Gòtic o en una cerveseria propera al port si el temps no amaina. Queda dit, d'opcions sobre què fer en un dia de pluja per Barcelona no podràs dir que te'n falten!

Photo credit: rlerdorf / Foter / CC BY