Prova les begudes típiques de Barcelona

Prova les begudes típiques de Barcelona

Barcelona és una ciutat cosmopolita plena d'activitat, sorpreses i molt d'encant. A més, ofereix una gran varietat de plats i begudes típiques de la gastronomia catalana. Per ser un veritable turista i conèixer cadascuna de les cares de la ciutat, és pràcticament obligatori provar algun dels seus refrescos més tradicionals. La capital catalana disposa de begudes amb i sense alcohol perquè tots els públics puguin degustar la que més s'ajusti als seus gustos personals. L'orxata constitueix la beguda més demanada a Barcelona durant les èpoques de més calor, pel seu deliciós sabor i frescor. La més tradicional és l'elaborada a partir de la barreja de xufa mòlta, aigua i sucre. Els barris més populars per servir les millors orxates de Barcelona són Sant Antoni, el Gòtic i Poblenou. A més, tots ells t'ofereixen la possibilitat de descobrir alguns dels racons més bells de la ciutat, gaudir de l'activitat comercial durant el dia o conèixer la nit barcelonina.

Una altra de les begudes típiques de Barcelona a l'estiu és el granissat. Entre tots els sabors existents, els més comuns són el de llimona, el de taronja i el de cafè. Es tracta d'un dels refrescos amb més èxit de l'estiu, a més d'econòmic i deliciós, apte per a totes les edats. Sens dubte, és la beguda preferida dels més petits quan la calor aguaita els carrers de Barcelona Per als amants de la cervesa, l'elaborada de manera artesanal és la més típica de totes. És la favorita dels més sibarites pel seu exquisit sabor i preparació sense additius artificials ni conservants, de manera que manté totes i cadascuna de les propietats de l'ordi, el llúpol i el llevat. Els bars i pubs més reconeguts en l'elaboració de cervesa artesanal es troben als barris de l'Eixample i el Gòtic. A la nostra llista de les begudes típiques de Barcelona no podia faltar el vermut, ja que es tracta d'una de les tradicions més arrelades de la ciutat comtal. És costum quedar amb amics o familiars al migdia, just abans de l'hora de dinar, i anar tots junts a prendre un aperitiu a base d'olives i vermut. Els bars més populars en la preparació de vermuts es troben al barri del Poblesec i l'Eixample, sobretot.

Finalment, a les zones pertanyents a l'àrea metropolitana de Barcelona es troben els nuclis més importants de la viticultura catalana i elaboració de cava, fet que converteix tant al vi com a cava a dues de les begudes més típiques de la ciutat. Sens dubte, la més reconeguda és la zona del Penedès, on es troben els vins negres amb denominació d'origen i les marques de cava Freixenet i Codorniu.

Autor Portada: J.Salmoral / photo on flickr