On prendre orxata a Barcelona

On prendre orxata a Barcelona

"Barcelona, ​​ciutat cosmopolita coneguda per la seva varietat gastronòmica, compta amb cèlebres begudes elaborades de forma artesanal. Entre totes, les més destacades són la cervesa, el vi, el vermut i, per descomptat, l'orxata. Aquesta beguda tan típica de la ciutat comtal es prepara amb un tubercle anomenat xufla, i ens aporta innombrables beneficis per a la salut gràcies al seu alt contingut en àcid oleic, ideal per reduir el colesterol. A més de contenir vitamina E, és ric en fòsfor, ferro, magnesi, calci i potassi. I apte per a celíacs perquè no conté gluten. Si viatges a la capital catalana amb amics o familiars i decidiu organitzar un pícnic o voleu anar a prendre una bona orxata, a continuació us mostrem on prendre orxata a Barcelona.

  • Sant Antoni. En aquest conegut barri pertanyent al districte de l'Eixample de Barcelona es troba una de les orxateries més famoses de la ciutat, l'Orxateria Sirvent, situada al carrer Parlament. Aquí podràs degustar una de les millors orxates artesanals de Barcelona i a un preu molt assequible.
  • Poblenou. En la mateixa rambla del Poblenou es troba una altra de les orxateries més conegudes de Barcelona on podràs gaudir del deliciós sabor d'aquesta beguda, l'Orxateria El Tio Ché. A més de tenir fama d'elaborar una de les millors orxates de tota la ciutat, aquest local és conegut per ser un dels més antics en aquest àmbit de la gastronomia tradicional catalana, tot i que no sempre han estat ubicats en aquesta zona.
  • Gòtic. Ni més ni menys que a la concorreguda Avinguda del Portal de l'Àngel es troba un altre local especialitzat en l'elaboració d'orxata, Planelles Donat. Aquest lloc destaca per preparar una de les orxates més delicioses de Barcelona gràcies a la qualitat de tots els seus ingredients. T'aconsellem que provis aquest clàssic de Barcelona i l'acompanyis amb una altra especialitat catalana, com torró o massapà.

Tot i que aquests són els llocs més destacats en la preparació d'orxata artesanal de Barcelona, en pràcticament qualsevol bar o restaurant de la ciutat et serviran un got d'aquesta rica beguda catalana procedent de les marques industrials més conegudes. No t'ho pensis i ves a qualsevol d'aquests locals per degustar la millor orxata de Barcelona. I si vols provar un altre tipus de begudes típiques, t'aconsellem que prenguis un deliciós vermut abans de l'hora de dinar, una copa de vi i una cervesa artesana ben freda. Author: kern.justin / photo on flickr"