Bars on prendre el millor vermut de Barcelona

Bars on prendre el millor vermut de Barcelona

L'hora del vermut és una de les més esperades per tots els barcelonins, i és que representa un moment de descans, desconnexió i de reunió amb els amics o familiars. A causa del poc temps de què disposem durant la setmana, aquesta tradició tan arrelada a Barcelona acostuma a practicar-se els diumenges i dies festius, encara que cada vegada és més usual veure els bars plens de gent degustant un deliciós vermut de dilluns a divendres. Si has decidit viatjar a la ciutat comtal i t'agradaria conèixer els millors llocs per prendre un vermut de Barcelona, pren nota dels barris més destacats. El vermut es pren abans de menjar i no és altra cosa que una beguda composta a força de vi macerat en herbes aromàtiques. El vermut clàssic és l'elaborat a partir del vi negre, però avui en dia hi ha una multitud de varietats realitzades, també, amb vi blanc. A la ciutat comtal el vermut s'acostuma a servir acompanyat d'una petita tapa d'olives però pot complementar amb altres aperitius seleccionats al gust.

Poble-Sec

Actualment pots prendre un vermut en qualsevol bar de la ciutat, però, hi ha barris més reconeguts que altres, com és el cas del barri del Poble-Sec, conegut per la qualitat dels seus vermuts i oferta gastronòmica. Aquí, trobem un dels bars amb un major percentatge de demanda d'aquesta beguda típica, el celler Quimet & Quimet. A més d'oferir un dels millors vermuts de Barcelona, compten amb una àmplia carta de vins i cerveses artesanes. La Tieta i el Bar Sec són altres dels establiments més destacats d'aquest barri.

  • Quimet Quimet Poeta Cabanyes 25
  • La Tieta Blai 1
  • Bar Seco Passeig Del Montjuic 74

Eixample

L'Eixample, barri amb uns serveis de restauració on es proporcionen moltes de les millors tapes de Barcelona, també es troba entre les zones més conegudes per la seva oferta de vermuts i aperitius. Podràs degustar en qualsevol dels seus bars i restaurants, essent el celler Morro Fi un dels més destacats per elaborar el seu propi vermut. A més d'aquest jove celler, al barri de l'Eixample també destaquen el bar Els Sortidors del Parlament i el celler L'Avi Manel.

  • Bodega Morro Fi Consell de Cent, 171   
  • Bodega L'Avi Manel Consell de Cent, 416

Sant Antoni

En la línia dels barris destacats per les seves tapes i begudes típiques de la ciutat, Sant Antoni amaga molts dels bars reconeguts pel seu vermut d'elaboració pròpia. És el cas de l'acollidor Tarannà, el qual tot i constituir un recinte petit ofereix un dels vermuts més apreciats.

  • Els Sortidors del Parlament Parlament 53
  • Tarranà Viladomat, 23

Gòtic

Si ets un amant de l'art i la cultura i t'agradaria aprofitar per visitar monuments històrics, esglésies emblemàtiques i altres edificis de gran valor, un altre dels barris més destacats és el Gòtic. Aquí trobaràs una de les xarcuteries més antigues de la ciutat comtal, la Pineda, i que serveix un dels millors vermuts, i el Bar Mingus, entre molts altres.

  • La Pineda Carrer del Pi, 16
  • Bar Mingus Carrer Ataülf, 6

  Autor Portada: Angela Rutherford / photo on flickr