Les postres típiques catalanes

Les postres típiques catalanes

Avui volem apropar-te al costat més dolç de Catalunya explicant-te quines són algunes de les postres típiques catalanes més delicioses. Com deus imaginar, cada zona té les seves pròpies receptes tradicionals així que la varietat és enorme, per la qual cosa hem decidit explicar-te quines són les més famoses a tot Catalunya perquè t'animis a provar-les.  

Les postres típiques catalanes més conegudes

Elaborades amb ingredients de la terra, les postres típiques catalanes es mouen a cavall entre la tradició popular i el luxe: la majoria tenen un origen humil i s'elaboraven amb ingredients que la gent tenia a les aldees, com la llet quallada, els ous o les ametlles; tot i així, molt aviat van començar a introduir-se variants amb altres productes més luxosos que no estaven a l'abast de tothom. La majoria de receptes que podem gaudir avui dia són, precisament, aquestes més senzilles, que han anat passant de generació en generació conservant el sabor més tradicional d'aquesta terra. Vegem quines són!

Crema catalana

Entre les postres típiques catalanes, la crema catalana es ocupa el lloc número u: es tracta d'una crema de llet amb ou, canyella i llimona amb sucre cremat per sobre. Un dels punts més forts de la crema catalana és la combinació de la textura cruixent del sucre cremat i el tacte més tou i suau de la crema. Una delícia en tots els sentits!  

Coca de llardons

Es tracta d'una coca elaborada amb cansalada de porc que, tradicionalment, es consumia el Dijous de Carnaval, l'últim dia abans de la Pasqua que es podia menjar carn.  

Panellets

Els panellets són una de les postres típiques catalanes més famoses, juntament amb la crema catalana. Es tracta d'unes boletes fetes de massapà blanc que s'elabora amb ametlla en pols, sucre, clara d'ou i essència de llimona: aquesta és la base i, a partir d'aquí, hi ha una bona varietat de receptes. Els més típics són els que estan recoberts de pinyons però també n'hi ha de coco, d'ametlles o fins i tot de xocolata.  

Mel i mató

Aquestes postres són molt típiques de la gastronomia catalana. S'elabora amb formatge fresc (el mató) de cabra o ovella i la forma més tradicional de menjar-ho és cobert de mel per endolcir-ho (d'aquí el seu nom), encara que també pot menjar-se amb sucre empolvorat en lloc de mel. A l'edat mitjana era molt popular preparar-ho amb perfum amb aigua de flor de taronger i, com a dada curiosa, des d'aquesta època s'ha conservat una nadala popular que, encara avui, és famosa a tot Catalunya: "Què li darem, a n'el noi de la Mare? Què li darem que li sàpiga bo? Panses i figues i nous i olives, panses i figues i mel i mató ". Postres típiques catalanes n'hi ha moltes més: la coca de Montserrat, els carquinyolis, els bunyols de vent... Però aquestes quatre que t'hem destacat són, sens dubte, les més representatives de tot Catalunya Delectar-se de les postres típiques catalanes, en una gran ciutat com Barcelona, ​​és ideal. Allotja't al millor alberg de Barcelona i... Explica'ns quines són les teves postres preferides!    

(Photo Credit: qdrips / Foter / CC BY-ND)