5 pobles a prop de Barcelona en tren

5 pobles a prop de Barcelona en tren

Barcelona és una ciutat que ofereix innombrables alternatives turístiques i llocs màgics que val la pena conèixer. I no només parlem de situacions a la ciutat comtal i en els seus voltants, sinó que la bona connexió amb tot el territori gràcies a trens i ferrocarrils permeten descobrir racons allunyats de la metròpoli que posseeixen un encant especial.

Així, aprofitant l'allotjament a l'alberg de Barcelona de Pere Tarrés, en aquest nou post us presentem cinc pobles propers a Barcelona en tren, als quals es pot arribar molt fàcilment, i que no s'han de deixar de visitar per res de món.

Girona

En poc més d'una hora en tren (40 minuts en AVE) es troba l’acolorida i enlluernadora provincia i, ciutat, de Girona.

Es tracta d'un dels llocs on és un veritable plaer perdre’s, sobretot pels seus estrets carrers del centre històric. A més, durant el recorregut et sorprendràs amb els seus nombrosos edificis gòtics, com la impressionant Catedral, i l'antic barri jueu del Call.

Altres llocs d'obligada visita a Girona són els ponts i les cases penjants de colors del riu Onyar, que separen la part nova de l'antiga, el monestir de Sant Pere de Galligants, la Rambla de la Llibertat o el Parc de la Devesa per a després, acabar amb una passejada per la muralla de la ciutat.

A més, en cas de ser aficionats de la famosa sèrie Joc de Trons, us alegrarà saber que escenes importants de la sèrie s'han gravat en llocs emblemàtics de la ciutat.

L'escapada a Girona es pot combinar també amb una petita excursió a Figueres (trajecte en tren on el viatge són només 30 minuts més) on tindreu l'oportunitat de visitar el museu del famós pintor Salvador Dalí.

Sant Pol de Mar

Si us interessa conèixer un poble de mar a prop de Barcelona, no hi ha millor opció que Sant Pol de Mar.

Situat a la comarca del Maresme, terra de pescadors i agricultors, es troba un poble típicament mediterrani, amb les seves cases blanques i carrers estrets i escalonades que s’aixequen per formar bells racons on poder gaudir de les vistes de la mar Mediterrània. A més, en l’àmbit cultural cal destacar que el poble conserva boniques cases modernistes i esglésies que enamoren a més d’un.

A aquest bonic poble mediterrani es pot arribar de forma molt senzilla en tren, amb el servei de Rodalies R1 de RENFE, en menys de 45 minuts.

Sitges

Seguim parlant de mar, però aquesta vegada es tracta d'un dels pobles amb més encant de la costa sud de Barcelona: Sitges. A poc més de 30 minuts en tren, es troba un lloc que va ser refugi d'artistes modernistes i residència dels burgesos indians, i que segueix conservant el caràcter mariner que el va veure néixer.

No et perdis el passeig pel front marítim, i caminar entre els seus estrets carrers fins a trobar el Cau Ferrat, un museu que va ser la residència de l'artista Santiago Rusiñol!

Vinyes del Penedès

En un breu viatge en tren des de Barcelona es pot arribar fins a Vilafranca del Penedès, capital de l'Alt Penedès.

Territori dominat per paisatges de vinyes i cellers, els seus vins i els seus inconfusibles caves són famosos a la zona, i a més algunes de les activitats que s'ofereixen per gaudir de l'enoturisme es realitzen d'una forma diferent, com a través de tastos de vi, dormint en un celler o un extens passeig entre vinyes.

Els Cellers Torres són els més famosos de la zona, i els podeu visitar pel vostre compte o bé hi ha l'opció de comprar un bitllet pel Tren de les Vinyes, un combinat molt econòmic que inclou el trajecte d'anada i tornada des de Barcelona fins als famosos cellers.

Castell de Claramunt

Com a última opció (però no per això menys important) us recomanem una escapada en tren al Castell de Claramunt, situat a la comarca de l'Anoia.

En aquest cas, per arribar-hi cal agafar un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat que surt des de Plaça Espanya fins a la Pobla de Claramunt. Un cop allà, cal caminar uns 45 minuts fins a arribar a dalt de la muntanya, on està situat el castell. Però la caminada val la pena. Un cop a dalt, es pot visitar una de les fortaleses més ben conservades de Catalunya, mentre s'entreveuen unes boniques vistes panoràmiques de la comarca de l'Anoia.

No caigueu en el parany de creure que Catalunya només és Barcelona. A molt poca distància de la gran ciutat trobareu llocs que us faran endinsar i conèixer una mica més la història i la cultura del territori. A què espereu per posar-vos en marxa?