Places emblemàtiques de Barcelona

Places emblemàtiques de Barcelona

Des de l'antiguitat, un dels llocs més freqüents per reunir-se amb amics, familiars, coneguts i amants és la plaça. Si desitges descobrir Barcelona i conèixer cadascun dels seus secrets, què et sembla començar per les seves places més emblemàtiques? Encara que la ciutat disposa de moltes places conegudes, aquí et mostrem les més concorregudes i rellevants, tant per les històries que amaguen com per la seva popularitat.

  • Plaça de Cataluña. Sense cap dubte, aquesta és la plaça més famosa de la ciutat. Un dels centres neuràlgics de Barcelona des d'on parteixen els carrers més coneguts i concorreguts pels visitants: Rambla de Catalunya, Passeig de Gràcia, Portal de l'Àngel, Ronda Universitat, Ronda Sant Pere, carrer València, Mallorca i Aragó entre d'altres. La cafeteria que es troba en l'últim pis del centre comercial Corte Inglés és el mirador ideal per observar aquesta plaça des de les altures.

                                                   Autor: pasaro / photo on flickr

  • Plaça Reial. Situada al barri Gòtic, la Plaça Reial representa una de les més distingides i importants de la ciutat. La seva grandesa i arquitectura permeten que puguem traslladar-nos a l'època de Ferran VII. Així mateix, els fanals de la plaça són obra del reconegut artista modernista Antoni Gaudí.

                                                 Autor: Albert78000 / photo on flickr

  • Plaça Sant Jaume. En aquesta plaça tan emblemàtica es troben els edificis de l'Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat. Situada també al barri Gòtic, ens ofereix una combinació d'arquitectures que conviuen en perfecta harmonia. A més, aquí se celebren les diades castelleres més importants de Barcelona. Si encara no has presenciat en directe la creació d'un castell humà, no et pots perdre les festes de la Mercè on aquesta plaça s'omple de les colles més rellevants de Catalunya.

                                                   Autor: M.Peinado / photo on flickr

  • Plaça Espanya. La plaça, que es troba situada al peu de la Muntanya de Montjuïc, va ser construïda amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929 i uneix les vies més transitades de Barcelona: Gran Via de les Corts Catalanes i l'avinguda del Paral·lel. Així mateix, es troba entre el Centre Comercial Les Arenes i el Castell de Montjuïc, dos dels llocs més visitats. La Plaça Espanya és una de les places més grans d'Espanya amb 34.000 metres quadrats. A més, compta amb "la Font Màgica", on es realitza un dels espectacles que ofereix la ciutat: El Piromusical, una atracció que combina aigua i música, i que s'ha convertit en tot un esdeveniment màgic seguit per barcelonins i turistes, any rere any.

                                    Autor: Alejandro Castro / photo on flickr

  • Plaça del Sol. Al barri de Gràcia s'amaga una altra de les places més emblemàtiques i apreciades pels veïns, la Plaça del Sol. Si vols degustar la gastronomia catalana, aquí trobaràs alguns dels millors bars de tapes de Barcelona, així com l'ambient més purament barceloní que podràs trobar a la ciutat.
                                    Author: Oh-Barcelona.com / photo on flickr
  • Altres places. A més de les anteriors, Barcelona compta amb altres places igual d'importants, entre les quals destaquen la plaça de Colón, la Plaça de Sant Felip Neri, la plaça de la Catedral, la Plaça del Pi, la Plaça de la Sagrada Família, la Plaça de la Virreina, la Plaça de Sarrià i la plaça Tetuan, entre d'altres.

                                         Autor: enric archivell / photo on flickr Autor Foto Portada: k_paulinka / photo on flickr