Places del barri de Gràcia, punts de trobada

Places del barri de Gràcia, punts de trobada

El barri de Gràcia és un dels més coneguts de Barcelona. S'ha convertit en un barri emblemàtic de la ciutat gràcies als seus carrers i places, que el doten d'una personalitat única. Les seves places són perfectes per passejar tranquils, per quedar amb els amics, prendre alguna cosa a la fresca, celebrar una festa especial amb la teva gent o participar en esdeveniments populars...

Anem a endinsar-nos en algunes de les places del barri de Gràcia que ens enamoren i que et recomanem, ens acompanyes?

8 Places del Barri de Gràcia que t'enamoraran

Comencem amb la Plaça del Diamant, que dóna nom a la novel·la de l'escriptora Mercè Rodoreda. En aquest lloc se situen algunes de les pàgines del llibre: molt recomanable lectura per als amants d'aquesta ciutat, que descobriran els anys de postguerra en la seva trama. Amb una curiositat afegida: podràs veure l'escultura de la Colometa, que és la protagonista de la novel·la.

Seguim amb la Plaça Raspall que és un punt de trobada per a la comunitat d'ètnia gitana gracienca. A més, ens agrada perquè és una de les places més tranquil·les del cor del barri, on perdre't un parell d'hores i relaxar-te amb un llibre a la mà.

La Plaça Rius i Taulet sempre va ser considerada la plaça major del poble de Gràcia, per això ara se l'anomena Plaça de la Vila de Gràcia. Podem trobar l'edifici de l'ajuntament del barri i la torre del rellotge, a més de bars amb terrasses que desprenen molta vida.

Un altre punt de trobada social característic del barri és la Plaça del Sol, plena de bars i cafeteries que també conviden a aturar el temps.

Anem ara amb la Plaça de la Revolució, que és d'indispensable visita. El seu significatiu nom ens recorda el moviment revolucionari espanyol que va destronar Isabel II i que va ser el primer intent de lluitar per un règim polític democràtic. Un lloc que desprèn tanta història és pràcticament de visita obligada.

La Plaça de la Virreina, amb la seva bella església de Sant Joan, és un altre dels llocs on pots prendre alguna cosa i viure l'ambient social del barri. Però si prefereixes la tranquil·litat, opta per places com la Plaça del Nord i la plaça de Rovira i Trias.

La Plaça del Nord encara conserva l'antic escut de la Vila de Gràcia, que recorda que, encara que sorprengui, el barri fa no molts anys, no estava integrat a Barcelona. A la Plaça Rovira i Trias trobaràs al reconegut arquitecte català que va donar nom a la plaça en forma d'escultura, assegut en un banc. Conversa amb ell a veure què t'explica!

Sí, no es pot entendre el Barri de Gràcia sense les seves places. Les places ens conviden a prendre'ns un merescut descans i fer-ho en llocs amb esperit social és un veritable luxe. Viu-les!

Photo credit: Oh-Barcelona.com