Pastisseries de Barcelona. Una recomanació molt dolça

Pastisseries de Barcelona. Una recomanació molt dolça

En forma de pastís, de pasteta, de galeta o de bombó, la passió pel dolç es porta a la sang i es materialitza de formes especials i úniques segons les mans de qui el prepara. Per aquest motiu, avui volem parlar de 5 pastisseries de Barcelona on encara es treballa de forma artesanal, com abans, amb les receptes de l'àvia, per crear uns productes únics que no podràs oblidar en molt de temps.

D'opinions n'hi ha per a tots els gustos i opcions també, però si ens cenyim estrictament a les pastisseries amb una tradició artesana més marcada, el primer premi es disputaria entre molt poques opcions que tots (o gairebé tots) els barcelonins coneixen i gaudeixen almenys una vegada a l'any. I és que més enllà del Nadal o Pasqua, quan es produeixen les famoses mones, Barcelona és una ciutat amant del dolç i de la tradició on les millors pastisseries s'enfronten, dia rere dia, a veritables onades de fans que es desplacen fins a les seves portes per gaudir de les petites obres d'art que produeixen les seves mans. Vegem quins són, d'acord?    

5 pastisseries de Barcelona que no pots perdre't

Encara que la llista podria ser molt més llarga, avui hem volgut recopilar 5 pastisseries de Barcelona que destaquen per sobre de la resta pel seu encant i el seu caràcter tradicional artesà. Aquí, el passat es barreja amb el present per donar lloc a productes únics, d'increïble sabor i textures inimaginables que et traslladaran sense remei a altres èpoques. Vols descobrir-les? 

  • La Xocolateria. Oriol Balaguer té diverses botigues repartides per tot Barcelona i cap et deixarà indiferent. Autèntiques delícies pel que fa a pastissos, bombons i qualsevol altra petita joia de xocolata com les cèlebres mones de Pasqua. Imprescindible!
  • Hofmann. Una petita botiga oculta entre els carrerons del Born on degustar obres d'art que es gaudeixen mos a mos. Croissants, pastes, pastissets i una infinitat de plaers més dels que no sabràs amb quin quedar-te. Si t'agrada el dolç, t'agradarà Hofmman; descobreix-ho a Flassaders, 44.
  • Caelum. Alguna vegada has sentit parlar dels pastissets de les monges? Aquí podràs provar-los i descobrir que, efectivament, arriben directes des del setè cel. Galetes, dolços, melmelades i un munt de productes artesanals fets amb gràcia divina. No té desperdici! El trobaràs a La Palla, 8.
  • Turris. Passió és la paraula que millor defineix el treball que es porta a terme en aquesta pastisseria. La seva coca de llardons et traslladarà a un altre món i les seves masses amb taronja i xocolata et deixaran amb la boca oberta. Descobreix la seva màgia a Aribau, 158.
  • Baixas. Una altra de les pastisseries cèlebres de la ciutat: aquí trobaràs receptes tradicionals i una pastisseria espectacular, així com unes mones de Pasqua que no pots deixar de provar. Estan a Muntaner, 331.

Com et dèiem, podríem haver afegit moltíssimes més pastisseries màgiques. Sigui com sigui, si vols saber a què sap la tradició, aquestes són les que no es poden perdre. Bon profit!

Archivo: Pastelería Caelum