Parcs naturals a prop de Barcelona

Parcs naturals a prop de Barcelona

Barcelona compta amb diversos parcs urbans que ofereixen la possibilitat de gaudir de la natura sense la necessitat de sortir de la ciutat. No obstant això, aquestes zones no compten amb la tranquil·litat, l'olor, el so i la pau que transmeten les muntanyes i espais naturals. Si has decidit viatjar a la ciutat comtal i vols conèixer altres parcs situats a l'àrea metropolitana, a continuació et mostrem una llista dels parcs naturals a prop de Barcelona més destacats:

  • Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Situat a la comarca del Bages, el Parc natural de Montserrat constitueix un dels més apreciats a prop de Barcelona per formar part d'un dels símbols culturals i religiosos més importants de la província. Montserrat és la patrona de Catalunya i, per tant, la muntanya anomenada sota el mateix nom representa una de les més emblemàtiques de tota la comunitat autònoma.
  • Parc Natural d'Interès Nacional del Massís de Pedraforca. Aquest parc natural es troba situat a la comarca del Berguedà i està compartit amb la província de Lleida. Aquest espai ens ofereix una infinitat de possibilitats pel que fa a excursions i activitats a l'aire lliure, a més del privilegi de poder visitar una altra de les zones naturals prop de Barcelona més destacades, el Parc Natural de la Serra del Cadí Moixaró ja que el Massís de Pedraforca es troba dins d'ell. Al Pedraforca podràs realitzar impressionants escalades gràcies al terreny de roca calcària i glacera amb formes càrstiques que componen gran part de la muntanya.
  • Parc Natural del Montseny. Considerat com un dels parcs de la província de Barcelona més destacats pels amants del senderisme i les rutes amb bicicleta de muntanya, el Parc Natural del Montseny va ser declarat per la UNESCO Reserva de la Biosfera l'any 1978. El seu paisatge típic de les zones mediterrànies ofereix a tot aquell que decideix visitar una experiència inoblidable. Destaca el Turó de l'Home com el pic més alt del parc.
  • Parc Natural de la Serra de Collserola. Finalment, destaca el Parc Natural de Collserola com un dels més apreciats pels barcelonins. La Serra de Collserola es troba al centre de l'àrea metropolitana i, per tant, és la més propera a la ciutat comtal. La seva diversitat biològica i miradors amb vistes de tot Barcelona el converteixen en un espai natural que no et pots perdre.

[Foto Portada: Claudio © / photo on flickr