On pots fer un bon cafè a Barcelona

On pots fer un bon cafè a Barcelona

A Barcelona el cafè es consumeix tot l’any: sol, amb llet, amb nata, amb gel, amb licor, amb llet condensada o al gust del consumidor. El cafè és també un espai de tertúlia i cultura i des de TodoBarcelona et proposem un recorregut per algunes de les cafeteries amb més encant de Barcelona.

Els millors bars per fer el cafè a Barcelona

Hem quedat per començar a la cantonada del Passeig de Gràcia amb la Gran Via, al costat de la boca del metro de la L2 per anar a la Llibreria Laie (Pau Claris, 85), tota una institució a l’Eixample. A la planta baixa hi ha una de les llibreries amb més prestigi i història de la ciutat. A la planta de dalt hi trobareu una casa de l’Eixample convertida a cafeteria. Llum tènue i cadires de fusta per a prendre un cafè o un bon àpat mentre es gaudeix de la lectura. A més s’hi fan tallers, xerrades i presentacions de llibres.

Continuem el passeig per Via Laietana cap al mar per a entrar a Ciutat Vella, concretament anirem fins a la zona del Call, l’antic barri jueu. Al Carrer Banys Nous 4 hi ha una altra institució del cafè: «La Granja 1872». Obert, com indica el seu nom, al 1872 en ple modernisme, ens ofereix una carta molt variada: mexicà, amb soja, americà, amb cacau... un lloc agradable i tranquil a una de les zones més transitades de la ciutat. Ideal per anar-hi sol o acompanyat.

No marxem del Call per a recomanar-vos el Satan’s Coffee Corner (Carrer de l’Arc de Sant Ramón del Call 5). Una cafeteria moderna, inspirada en l’estil de Brooklyn, on podem prendre un cafè asseguts a la manera tradicional o fer-lo per emportar. Un lloc que sorpren per la seva varietat, pel seu ‘esmorzar japonès’ (servit in-situ per un xef), per la molt gran pel cafè amb llet, a l’estil americà, i on no hi ha descafeïnat.

Segons es fa de nit seguim caminant per Ciutat Vella, ara cap al Born a comprar cafè o potser per a fer-ne un a Cafés El Magnífico (Carrer de l'Argenteria, 5). Un dels llocs de tota la vida que resisteix el pas del temps especialitzant-se en un producte d’altíssima qualitat i un servei proper. Val la pena anar-hi per a veure aquest temple modernista a ple barri del Born.

Ens acomiadem i agafo la bicicleta per anar fins a Skye Coffee, al carrer Pamplona 88, al Poblenou. Es tracta d’una cafeteria dintre d’un espai polivalent amb la curiositat que el cafè es fa dins d’una furgoneta vintage, que en esdeveniments especials surt per a convertir-se en un Food Truck. Un lloc si més no, curiós.

No acabarem aquesta ruta sense fer esment especial a l’Épicerie, on sense moure’ns podrem viatjar fins les cafeteries de Toulouse per a fer d’un bon berenar ‘a la francesa’. El seu nom en francès significa ‘botiga de queviures’ i el seu responsable és en Romain Fornell, originari precisament d’aquesta ciutat occitana. Aquest espai està a mig camí entre el forn de pa, la pastisseria i, naturalment, la cafeteria. Per visitar-la heu d’anar molt a prop d’on hem començat el recorregut, al Carrer Pau Claris 145.