On fer tir amb destral a Barcelona?

On fer tir amb destral a Barcelona?

La popularitat de les sèries d'acció com Joc de Trons o Víkings ha popularitzat el tir amb destral a Barcelona. Un joc que ve directament d'Estats Units i Canadà i que ha arribat per quedar-se. Barcelona compta amb un lloc molt especial per practicar-lo, el Barcelona Axe Throwing.

En què consisteix el tir amb destral?

Aquesta disciplina és un joc de precisió i concentració que barreja el tir amb arc i el tir amb dards. Els elements imprescindibles per jugar a aquest joc són una destral, que pot ser de diferents formes i modalitats (tomahawk, etc.) i una diana. L'objectiu és aconseguir clavar la destral a la puntuació més alta de la diana. Igual que en els dards i el tir amb arc, els punts més alts són al centre.

Es practica en un espai que compleix amb les condicions de seguretat i de protecció necessàries i abans de cada sessió els participants reben una instrucció per conèixer les mesures de seguretat més adequades per viure una experiència totalment segura.

Avui en dia, el tir amb destral es pot practicar en molts països, inclòs Espanya, però no ha estat així al llarg de la història, ja que té un origen localitzat en una regió geogràfica específica.

Els orígens del llançament de destral

Aquesta modalitat d'oci té els seus orígens en els passatemps dels llenyataires (en anglès lumberjack) de Canadà i Estats Units.

Era també un joc molt popular entre els primers colons nord-americans. Organitzaven tornejos a la ciutat on venien a comercialitzar per badar en les hores lliures.

En la nostra època aquesta tradició s'ha popularitzat en els dos països i ha deixat de ser una forma de matar el temps dels llenyataires per convertir-se en un esport amb fort arrelament entre la població. A Canadà el practiquen 100.000 aficionats i als Estats Units compta amb milers de practicants i diferents tornejos promoguts per una associació que està impulsant una lliga mundial.

A partir de l'èxit d'aquesta disciplina en aquests dos països, fa uns anys que ha fet el salt a Europa i s'ha començat a practicar al nord.

En els últims anys, ha arribat a Espanya amb diferents locals a les ciutats més importants. A Barcelona pots practicar aquest esport a Barcelona Axe Throwing.

Barcelona Axe Throwing, el lloc per practicar el tir amb destral a la ciutat comtal

Molt a prop dels principals punts turístics de la ciutat, al cor de Barcelona, a pocs metres de Plaça Catalunya, la Rambla i el port, trobaràs un lloc ideal per passar una bona estona amb els amics.

En aquest centre d'oci podràs jugar amb els col·legues i passar-t'ho genial amb un dels esports de moda a mig món. Tant si sou un grup petit d'amics com si sou un grup nombrós (màxim 45 persones), viureu una experiència inoblidable.

A més, podràs entrenar i competir en aquestes instal·lacions, ja que el centre està associat a la Lliga Mundial de Tir Amb Destral (World Axe Throwing League).

Aquesta lliga fa anys que es va fundar als Estats Units per promoure en el món sencer la pràctica esportiva i la competició del llançament de destral urbà.

Per descansar de l'esgotadora jornada, tens a la teva disposició l'alberg de Barcelona de Pere Tarrés, al costat de la parada de metro de Plaça del Centre i Sants Estació, de la línia 3 (verda).

Vols dominar la tècnica del tir amb destral com Khal Drogo o Diane Lockhart? Viu noves sensacions a Barcelona amb aquest impressionant joc importat del Canadà i els Estats Units!