Nous talents, festes de dia i un nou festival per rebre l’agost ben entonats

Nous talents, festes de dia i un nou festival per rebre l’agost ben entonats

Cada estiu apareixen haters alterats per la calor que diuen que el mes d’agost Barcelona està morta pel que fa concerts i festivals... Us demostrarem que s’equivoquen.

Nous talents, festes de dia i un nou festival per rebre l’agost ben entonats

MYSTERY SKULLS

Comencem les nostres recomanacions per aquesta primera quinzena a la nostra sala preferida del Poble Nou. Darrera l’enigmàtic àlies de Mystery Skulls s’amaga el cantant i productor Luis Bubuc, músic multidisciplinari i autodidacta de Dallas que a través de l’assaig-error i la confiança en ell mateix va sumar el coratge necessari per mudar-se a Los Angeles i fer-se un lloc en l’escena R&B. El seu imminent àlbum debut, “Forever” (2015) és un viatge al futur amb mirades a un passat bregat. Aquest fanàtic de la música, amb una adolescència marcada pel hip-hop, va aprendre a tocar la bateria, la guitarra i el teclat mentre treballava en una botiga d’instruments a les afores de Dallas i feia campana per reunir uns calerons. Ara, ha conquistat una de les grans discogràfiques a nivell mundial com és Warner, que ha vist en ell un nou talent pel que apostar-hi a cegues. No us perdeu la seva primera visita al nostre país i aneu a veure’l a Razzmatazz. 08/08. Razzmatazz, Almogàvers 122, Barcelona. 23:30h. 15€.

TIGA

El Piknik Electronik ho peta i la prova és que cada diumenge als Jardins de Joan Brossa no hi cap ni una agulla. El projecte s’ha acabat consolidant després de 3 anys sent “la delegació” de l’esdeveniment principal a Montreal. Ara actua com a mini-festival: dos escenaris, molts metres quadrats, zona de pícnic, espai infantil, paradetes de tota mena, quioscos de menjar i els millors DJs del planeta circulant per la cabina cada cap de setmana. Sens dubte una de les cites més esperades de la temporada serà la del diumenge 9. El canadenc Tiga torna a la ciutat després de presentar el seu primer live en 20 anys de carrera al darrer Sónar per fer-nos ballar a tots amb els seus hits trencapistes eterns, aquest cop punxant i sense banda. A més del seu darrer treball, “Bugatti” (2015), sonaran himnes com “You Gonna Want Me”, “Sunglasses At Night” o “Mind Dimension”, mesclats amb la classe que el caracteritza amb altres temes d’electro i house d’alt voltatge que completen la seva maleta. A més, el warm up correrà a càrrec de dos noms emergents de l’escena: Clarian i Shaded. 09/08. Piknik Electronik, Jardins de Joan Brossa S/N, Barcelona. 16:00h. 13€.

 NO AGE

Una de les formacions que més ens ha cridat l’atenció darrerament és No Age,  duo de punk experimental que integren Randy Randall (guitarra) i Dean Allen Spunt (bateria i veu). Els californians arriben a Barcelona després de treure, el passat mes de febrer dues covers de les bandes més influents del moviment: “Six Pack” de Black Flag i “Sex Beat” Gun Club. Les van incloure en una autèntica joia en format caixa anomenada “Thirty Three and a Third Box Set”, en la qual van participar noms de la talla d’Eel Bros, Sean Bonnette i Rozwell Kid. Convertits ja en duo de culte i apadrinats pel prestigiós segell Sub Pop, els seus directes són pura adrenalina, una declaració de principis suficientment demostrada en el seu darrer treball “An Object” (2013). Espereu percussió amplificada, influencies noise-pop, garage i molt rock psicodèlic. 11/08. Sidecar, Plaça Reial 9, Barcelona. 21:00h. 13€.

DGTL

I acabem amb una bomba. Fa poc més d’un mes ens sorprenia la notícia de que el DGTL Festival, un esdeveniment nascut a Holanda i conegut per qualsevol amant de l’electrònica, arribaria a Barcelona a mitjans d’Agost. També se’ns va anunciar que aquest nou festival duraria dos dies i es celebraria a un espai massiu com és el Parc del Fòrum. Ara ja sabem el cartell complet, format per una cinquantena d’artistes nacionals i internacionals i la veritat és que ens hem quedat bocabadats. Ben Klock, Marcel Dettmann, Âme (live), Maceo Plex, Agoria, Joseph Capriatti, Boddika, George Fitzgerald, Adam Beyer o Dixon són només alguns dels noms internacionals que ocupen l’espai superior del cartell i que s’uniran als “local heroes” Paco Osuna, John Talabot, Undo, Pau Roca, Baldo o Begun. Aquells que es queixaven que al mes d’Agost no hi havia cap gran festival a Barcelona ja no poden dir res. El DGTL pinta molt i molt bé i fa pinta que ha vingut per quedar-se. 14-15/08. Parc del Fòrum, Barcelona. 59€.

Photo credit: Hanna Norlin / Foter / CC BY