Els museus més importants de Barcelona

Els museus més importants de Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més importants tant a nivell turístic com a nivell cultural d'Europa. I, com sabem que a l'hora de visitar una ciutat o redescobrir-la no tothom busca la clàssica combinació de sol i platja, hem preparat una selecció d'alguns dels museus de Barcelona més interessants.

L'art: La gran passió de la Ciutat Comtal

Alguns dels millors i més importants museus d'art podrem trobar-los a Barcelona. En els següents punts presentem uns quants que no podràs perdre't:

Museu nacional d'art de Catalunya

Es tracta d'un dels museus d'art més importants del món, i per suposat un d'aquells museus de Barcelona que seria un delicte no visitar. Construït originalment per a la Fira Internacional de 1929, conta amb més de 32.000 metres quadrats de superfície a on perdre's entre milers d'obres. Aquestes comprenen un ampli període històric, que va des del període romànic fins a l'actualitat. A on destaca la col·lecció d'art romànic, considerada la col·lecció més completa del món. Trobaràs aquesta meravella ubicada a Montjuïc, a on a més podràs gaudir d'unes vistes impressionants.

Museu Picasso

Es tracta d'un altre dels museus de Barcelona més populars i amb més visites a l'any. Tant és així que recomanem aconseguir les entrades amb antelació per evitar llargues cues. El museu Picasso va ser construït el 1963 com un regal del propi Picasso a la seva estimada Barcelona (donat que l'artista es veia molt lligar a la ciutat).

En el museu podràs trobar més de 3.500 obres de l'autor, sobre tot de la seva època primerenca. D'aquesta manera, el museu Picasso, representa una oportunitat d'or per a entendre l'etapa de formació i creixement artístic de Picasso.

Museu Europeu de l'Art modern

I si ests amant de l'art modern, no pots perdre't el Museu Europeu de l'Art Modern (MEAM). En ell trobaràs una amplia col·lecció amb més de 230 obres, pertanyents a més de 200 artistes diferents.

Aquest museu té vàries peculiaritats i curiositats. En primer lloc, cap dels artistes exposats ha mort, donat que el museu exposa només obres del segle XX i XXI. A més, no presenta un estil abstracte en el que la forma s'allunyi de la idea, si no que tendeix a presentar obres més realistes.

Ciència i història: La Barcelona més cultural

Seguint la línia de visita cultural, també trobaràs museus amb contingut de tot tipus. Alguns dels més interessants són els següent:

Museu Blau

El museu Blau és un dels museus de Barcelona que tracta sobre les ciències naturals. És una experiència molt interessant per portar als més petits, donat que el seu contingut està molt centrat en ser entretingut, però didàctic, i amb moltes curiositats. És una de les seus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, a on trobaràs més de 4.500 peces sobre la Terra a l'actualitat. Tot i que també hi ha peces que et portaran fins el Big Bang. Sens dubte és una de les millors oportunitats per a conèixer la història del nostre planeta en família.

Museu Egipci de Barcelona

A qui no li agraden els misteris de l'antic Egipte i les piràmides? Dons si ets un amant de l'egiptologia no podràs perdre't una visita al Museu Egipci de Barcelona. En ell trobaràs més de 1.000 peces sobre la vida i la cultura de l'antic Egipte. Des de com vivien el dia a dia fins la figura del faraó, la momificació, la religió i el culte al panteó politeista de deus egipcis. A més, es troba ubicat a prop del Passeig de Gràcia, per la qual cosa pots aprofitar la visita per donar un passeig per la famosa avinguda i visitar algunes de les obres arquitectòniques més importants de la ciutat o anar de compres.

Però també podràs visitar altres curiosos i divertits museus

A més, Barcelona no només conta amb museus de gran importància cultural com els ja mencionats, també podràs visitar museus tan cridaners com els següents:

Museu de la Xocolata

La gran passió de casi tot ésser humà, la xocolata, també es mereixia el seu propi museu. El qual podràs trobar i visitar com a part de la ruta dels museus de Barcelona. En ell trobaràs tot el que esperes d'un museu de xocolata. Obres d'art de xocolata! Però també un recorregut per la història de la fabricació de la xocolata i, a més, els tiquets són de xocolata comestible.

Museu de cera

I, per últim, no podria faltar el clàssic museu de cera. Amb més de 200 escultures de cera imitant tot tipus de famosos i celebritats. A més, algunes sales han estat decorades per representar elaborats diagrames originals, com la cambra blindada d'un banc (donat que l'edifici originalment era una entitat bancària).