Monuments gratuïts de Barcelona

Monuments gratuïts de Barcelona

Conèixer una ciutat implica, moltes vegades, una despesa considerable en transport, entrades a museus, menjar ... El viatger avesat ho sap, però sap també que cada ciutat amaga magnífics secrets gratuïts que val la pena visitar, encara que de vegades les cues siguin tremendes. En el cas dels monuments de Barcelona, hi ha moltíssima oferta gratuïta que et permetrà conèixer més a fons la ciutat sense haver-te d'arruïnar en el camí.

Font màgica de Montjuïc

En aquesta font podràs gaudir d'un espectacle únic de llum, música i aigua. El primer es va celebrar el 1929, durant l'Exposició Internacional de Barcelona, i va ser el colofó al repte gairebé impossible que el seu arquitecte, Carles Buigas, s'havia marcat: construir la font màgica en tot just un any.  

El programa de l'espectacle compta amb 13 coreografies diferents que inclouen una gran varietat musical: des d'obres clàssiques fins èxits dels 70 i els 80. Sense cap dubte, el moment més emotiu és quan comença a sonar "Barcelona" entonada per Montserrat Caballé i Freddie Mercury. No t'ho pots perdre! Per arribar, la parada de metro més propera és Plaça d'Espanya. Et recomanem venir amb temps, perquè sol omplir-se ràpid! L'horari dels espectacles a l'estiu és de 21 a 23:30 h de dijous a diumenge, i d'octubre abril de 19 a 21 h divendres i dissabtes.

Santa Maria del Mar

Aquesta preciosa església gòtica situada al barri de la Ribera es va edificar entre 1329 i 1383, a càrrec dels mestres Berenguer de Montagut i Ramon Despuig. Malgrat el seu auster aspecte exterior, la llum és la protagonista absoluta de l'interior. Val la pena dedicar una estona a passejar-s'hi per transportar-te a una altra època.

Les seves columnes són les més altes del món gòtic, i és de les poques construccions medievals que pertany a un únic estil arquitectònic: normalment, la lentitud amb que s'executaven les obres feien que es barregessin diferents tendències.

Exposicions

Les exposicions de CaixaForum (situat al costat de la Plaça d'Espanya) solen ser sempre gratuïtes i molt variades, de manera que val la pena acostar-se a veure-les. No deixis de fixar-te en l'edifici que les alberga, una antiga fàbrica modernista.

En la mateixa línia, la Pedrera, la famosa casa modernista, acull en la seva primera planta moltes exposicions, de manera que no solament podràs gaudir-les sinó que també veuràs part d'aquesta obra de Gaudí de forma gratuïta.

Parc del laberint d'Horta

L'accés a aquest parc és gratis els dimecres i els diumenges. Antigament era una residència privada, que es trobava a ni més ni menys que a dues hores del centre de la ciutat! En el seu interior trobaràs un romàntic canal amb ànecs i cignes, el famós laberint de xiprers i un delicat jardí amb plantes arribades d'Àsia i Amèrica. És un lloc perfecte per desconnectar i relaxar-te en un entorn únic i privilegiat.

Hi ha moltíssims monuments gratuïs a Barcelona, uns més coneguts i altres menys. I, per descomptat, no et perdis una bona passejada pel gòtic, pel Raval o per Gràcia. T'encantarà!