Monuments de Barcelona: MNAC

Monuments de Barcelona: MNAC

Pocs llocs a Barcelona tenen l'encant de Montjuïc i els seus voltants: els jardins, l'avinguda, la Font màgica, el palau al fons... Es tracta d'un entorn gairebé màgic, perfecte per passejar i desconnectar una estona de la gran ciutat. Però aquest lloc pot oferir encara més: si t'agrada l'art, no pots passar per aquí sense entrar al MNAC, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, la seu del qual és l'imponent palau de Montjuïc. Amb un fons proper a les 250.000 peces, en el seu interior trobaràs obres que abasten des de l'art romànic fins al modern, passant per 4.000 peces excepcionals de la història de la fotografia, dibuixos, gravats i, també, una col·lecció de més de 135.000 monedes del s. IV a.C. fins avui. Impressionant, no?

Toulouse-Latrec, Dürer, Dalí, Tintoretto, Velázquez o Rubens t'esperen al costat de tota una col·lecció d'art gòtic, renaixentista i barroc, que espera al costat d'un fons romànic destacat a tot el món per la seva extensa col·lecció de pintures murals. El MNAC està allotjat en el que antany va ser al Palau Nacional, construït amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929. En el seu saló oval, Alfons XIII i la reina Victòria Eugènia van inaugurar aquesta convenció, que acabaria canviant la cara de Barcelona per sempre: no en va, va ser en aquesta època quan Montjuïc va ser conquerida per la ciutat.

Més enllà del seu fons artístic, el MNAC t'enamorarà també per la seva arquitectura: concebut amb un estil eclèctic i historicista, compta amb una sèrie d'espais destacats als quals val la pena prestar atenció per si mateixos. Un dels més destacats és la Sala Oval, una immensa cúpula inundada per la llum natural que destaca per les seves formes curvilínies i el cridaner color de les pedres. Un dels espais més emblemàtics del MNAC és la biblioteca, situada en el que fos l'antic Saló del Te del palau. Abans de convertir-se en biblioteca, es va utilitzar aquest espai com a taller de restauració del propi museu.

I finalment, però no per això menys important, no deixis de visitar les noves terrasses-mirador: més de 1.000 m2 que t'ofereixen una visió en 360º de Barcelona, ​​en els quals podràs gaudir d'esdeveniments tan increïbles com l'espectacle de la Font màgica. A aquestes terrasses s'accedeix pel Gabinet del Rei, situat juntament amb el de la Reina a banda i banda del saló del Tron. El mobiliari original d'aquestes estades encara es conserva al museu. Si et quedava algun dubte sobre si val la pena o no apropar-se al MNAC a passar un dia artístic al cent per cent, esperem haver-lo dissipat! I un cop hagis acabat amb el museu, res com relaxar-te passejant pels més de 10 jardins que l'envolten: el botànic, el parc del mirador del Migdia, el jardí d'escultures, el viver, els jardins del Teatre Grec... I si amb això no en tens prou, encara et queden per visitar totes les instal·lacions relacionades amb les Olimpíades. ¡Montjuïc té mil cares! Les descobriràs totes?