Montjuïc, un barri atractiu

Montjuïc, un barri atractiu

La Muntanya de Montjuïc representa el segon punt més alt de tot Barcelona, després del Tibidabo el qual compta amb 512 metres d'altura. En l'antiguitat, això permetia poder observar tot el casc urbà i identificar els invasors abans que entressin a la ciutat. Per això, el Barri de Montjuïc es va convertir en el lloc més estratègic per defensar Barcelona de qualsevol altercat i es va construir una fortalesa al cim de la seva muntanya. Aquest barri deu el seu nom a un antic cementiri jueu situat a la muntanya, el terme 'Montjuïc' significa etimològicament 'Muntanya dels jueus'. L'any 1751 es va construir el símbol més emblemàtic d'aquesta zona de Barcelona, el Castell, sent aquest un dels seus grans atractius. Al llarg dels anys aquest barri ha viscut innombrables esdeveniments i moments històrics que han permès el seu creixement urbanístic i aixecat atraccions i monuments que, any rere any, atreuen milers de turistes per contemplar-les. Entre tots ells, destaquen l'Exposició Universal de 1929 i els Jocs Olímpics de 1992, els quals van permetre la construcció dels pavellons que es troben a la falda de la muntanya ia banda i banda del passeig que porta fins a la Plaça d'Espanya.  

Autor: Davide Roe / photo on flickr

Un altre dels grans atractius d'aquest històric barri és el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Situat al Parc de Montjuïc, a l'edifici del Palau Nacional, el MNAC recull la col·lecció d'art català més gran del món. Si ets un amant de la pintura, l'escultura, la fotografia i, en general, de tots els àmbits de l'art, aquest museu et seduirà per complet ja que exposa des del romànic fins a mitjan segle XX. Seguint en la línia dels millors museus de Barcelona, la Fundació Joan Miró constitueix un altre dels llocs amb més encant de Montjuïc. Aquí s'exposen més de 14.000 obres de l'artista català que mostren la seva evolució al llarg de la història. Per motiu de l'Exposició Universal de 1929, es va construir el Poble Espanyol, un racó que inclou tots i cadascun dels llocs i monuments més importants d'Espanya, representats en mida reduïda. Passejar per aquest poble en miniatura i observar els racons del país et permetrà gaudir de l'arquitectura espanyola i els diferents estils de cadascuna de les comunitats autònomes des d'una perspectiva privilegiada.

Autor: Hakan SERT / photo on flickr   Finalment, a causa de la celebració dels Jocs Olímpics de 1992, en aquest barri es va crear l'anomenada Anella Olímpica de Montjuïc, formada per l'Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, la Torre de Telecomunicacions i les Piscines Bernat Picornell.   Visita al Barri de Montjuïc i coneix els seus grans atractius! Autor Portada: mauromtnez / photo on flickr