5 festes tradicionals de Catalunya que no et pots perdre

5 festes tradicionals de Catalunya que no et pots perdre

Una de les millors experiències per conèixer gran part de la cultura i la tradició catalanes és que la vostra visita coincideixi amb algunes de les festes o celebracions típiques del territori.

Això sí, no us heu de preocupar gaire. I és que a Catalunya tenen lloc moltes celebracions durant pràcticament tots els mesos de l'any. En aquest post, us expliquem quines són les 5 principals festes tradicionals catalanes, i que no us podeu perdre per res del món.

La diada de Catalunya

La Diada és, segurament, la festa més important de Barcelona i Catalunya en general. Cada 11 de setembre, les principals ciutats del territori recorden la caiguda de l'exèrcit local contra les tropes borbòniques el 1714.

La celebració agafa especial importància a la capital catalana, que s'omple d'ofrenes florals. No obstant això, també hi ha temps de festa i la celebració. I és que, en molts punts de la gran metròpoli, on destaca especialment el Parc de la Ciutadella, s'organitzen concerts, poesia i diferents activitats.

Festes Majors

És impossible conèixer en detall la cultura catalana sense participar en alguna de les seves Festes Majors. Aquestes celebracions són típiques, sobretot a l'estiu, on cada poble s'engalana per celebrar la seva festa més popular, en la qual no falten mai els Correfocs i la Cercavila dels Gegants. Dos espectacles imprescindibles.

Als Correfocs, els diables prenen els carrers armats amb petards i bengales, acompanyats d'una bona batukada, amb la que crearan una gran festa. No menys vistosos són els Gegants. Aquests són representacions de grans escultures que escenifiquen els patrons de la ciutat i surten a les festes a ballar al costat dels habitants. Sense oblidar que els acompanyen els capgrossos, escultures de menys envergadura però que també inciten a la dansa per celebrar la festa major de cada poble.

Els castellers

Una de les celebracions catalanes amb més èxit és, sens dubte, Els Castellers. I per no ser-ho!

Es tracta d'una commemoració única al món. Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO des de 2010, no perdeu l'oportunitat de presenciar l'espectacularitat de com es creen torres humanes, i veure com els més petits aconsegueixen arribar fins al cim.

Pràcticament cada setmana, s'organitzen Diades castelleres a tot el territori. Això sí, cal destacar que hi ha una que sobresurt per sobre de les altres: la Diada de la Mercè, que es celebra durant la celebració de la festa major de Barcelona (setembre), i participen les millors colles castelleres de tot Catalunya.

Temps de flors

La festa més acolorida de Catalunya té lloc a Girona durant el mes de maig: Temps de Flors. Durant dues setmanes, la ciutat es converteix en un enorme jardí públic i tots els seus edificis, carrers i monuments es decoren amb flors. Una peculiar exposició amb més de 50 anys d'història, però que s'ha fet encara més popular en els últims anys.

Així, no perdeu l'oportunitat de gaudir de la ciutat de Girona amb tots els seus principals atractius decorats amb moltíssimes flors.

La nit de Sant Joan

Finalment, una de les nits que heu de subratllar en vermell al calendari és la Nit de Sant Joan. La vigília del 23 al 24 de juny, i coincidint amb el solstici d'estiu, Sant Joan emplena de fogueres, petards i sopars populars totes les localitats de Catalunya, a més d'altres poblacions a Balears i a la Comunitat Valenciana.

És una nit on els concerts i les revetlles s'estenen fins a altíssimes hores de la nit, i on moltes acaben al matí a la platja.

er tant, no ho dubteu més i aprofiteu la vostra estada a l'alberg de Barcelona Pere Tarrés, on us informaran de les principals celebracions que tenen lloc durant la vostra visita a la ciutat i com arribar a totes elles, per tenir una experiència inoblidable.