Mercats de Barcelona on anar a menjar

Mercats de Barcelona on anar a menjar

Barcelona és una ciutat de barris, però qui diu barris, també diu mercats. Més de trenta de llarg a llarg de la ciutat comtal! Espais que uneixen sabors autèntics amb bons preus i espais cèntrics. Ja visquis o visitis Gràcia, Ciutat Vella o Sant Antoni, segur que trobaràs el teu mercat de Barcelona on menjar! 

Les nostres 5 recomanacions sobre mercats de Barcelona

Comencem el nostre recorregut pel més famós: La Boqueria. ¿El millor mercat de Barcelona? Doncs com en tot, depèn! Per començar, depèn perquè si busques un mercat tranquil i molt "de casa", no ho trobaràs allà i, per seguir, perquè alguns dies és difícil fer-se lloc per menjar. Això sí, el Mercat de la Boqueria és enorme i cada vegada compta amb més punts de menjar: receptes clàssiques, productes de la terra i de l'altra punta del món ballant a El Pinotxo, el Quim, el Clemen's o el Kiosk Universal. Què més vols? Si hi ha un grapat d'opcions... A més, als voltants també hi ha molts altres locals on gaudir d'un bon àpat, com a Casa Guinart o el Paella Bar!

Seguim, ara, en direcció a Sant Antoni, on haurem de passejar-nos pels voltants per poder menjar. Això sí, la zona s'ha convertit en un must dels addictes al mercat; potser el Sèsam, el Pa i Trago o el Vollubilis tinguin alguna cosa a veure, no? I el carrer Parlament en general i els seus voltants, és clar. Vaja, que llocs no et faltaran, ni et quedaràs amb gana. Paraula!

I ara ens imaginem passejant per sota del Palau de la Música. Què hi ha per allà? Santa Caterina, que és una benedicció en tots els sentits! A la terrassa del mercat podem gaudir d'una selecció d'estils gastronòmics molt variats, que uneixen traços mediterranis amb cuina de proximitat i tota mena d'opcions vegetarianes.

Lluny del centre, podem escapar-nos a la Barcelona més de barris, i què hi ha més de barri que Gràcia? Acosta't al Mercat de la Llibertat i gaudeix d'un bon plat en els establiments de l'interior o en els bars propers (sabent que el producte és de mercat, tot sap millor, o no?). Un gran exemple d'això últim és La Pubilla, amb un menú accessible i uns plats de primera divisió per menjar com un senyor.

El cinquè t'el deixem a tu: hi ha més de quaranta mercats on trobar aquest plat per emportar que recollim amb un somriure d'orella a orella; un petit racó on provar peix boníssim a l'estil llotja a La Paradeta del mercat de la Sagrada Família; les croquetes de bolets del mercat de Lesseps... Però aquesta última experiència, descobreix-la pels teus propis mitjans, d'acord? No te'n penediràs de perdre't tot un matí entre les parades dels mercats de Barcelona... potser fins i tot et converteixis en mercat-addicte!  

Photo credit: Mariano Fotos via Foter.com / CC BY-ND